Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Συνεχίζονται οι προκλήσεις των τούρκων ψαράδων στο Αιγαίο – Τρία νέα επεισόδια σε Ίμια και Κω



Συνεχίζονται οι προκλήσεις των τούρκων ψαράδων στο Αιγαίο, οι οποίο έφτασαν στο σημείο να ρίξουν δίχτυα μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Πιο συγκεκριμένα τρία νέα επεισόδια σημειώθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο σε δύο ελληνικά νησιά με τους έλληνες αλιείς να μην μπορούν να πιστέψουν στα μάτια τους.

Στα Ίμια και την Κω, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου έφτασαν οι τούρκοι ψαράδες με το Λιμενικό να αναλαμβάνει αμέσως δράση.

Τα πρώτα δύο περιστατικά, συνέβησαν το Σάββατο όταν το Λιμενικό ενημερώθηκε για τουρκικά αλιευτικά που βρέθηκαν στα ελληνικά χωρικά ύδατα ανάμεσα σε Κω και Ψέριμο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι τούρκοι ψαράδες εμφανίστηκαν στην περιοχή στις 12:30 το μεσημέρι αλλά απομακρύνθηκαν όταν είδαν το πλωτό του Λιμενικού στο σημείο.

Μια μέρα αργότερα συνέβη παρόμοιο περιστατικό όταν τουρκικό αλιευτικό που αγκυροβόλησε βόρεια της Καλόλιμνου έριξε τα δίχτυα του μέχρι τα Ίμια.

Η κατάσταση που επικρατεί σε όλο το ανατολικό Αιγαίο έκανε πριν από λίγες ημέρες 36 ψαράδες να στείλουν εξώδικο στην κυβέρνηση ζητώντας προστασία των κυριαρχικών τους δικαιωμάτων.