Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου



Συνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας η δίκη των Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη για το φόνο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008.

Την Παρασκευή, συνεχίστηκε για δεύτερη μέρα η αγόρευση της δικηγόρου πολιτικής αγωγής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, που κατέθεσε τη βεβαιότητα ότι οι δύο κατηγορούμενοι δρούσαν συντονισμένα και από κοινού ζητώντας να παραμείνει ως έχει η πρωτόδικη απόφαση.Με αφορμή το αίτημα της κας Κωνσταντοπούλου για προβολή σε βίντεο εγγράφων της δικογραφίας, ο Εισαγγελέας κ. Χανής, αναφέρθηκε και στην «εμμονή», όπως τη χαρακτήρισε, της πολιτικής αγωγής απέναντι στην πρόταση του. «Δε μ’ αρέσει ο τόνος της πολιτικής αγωγής στο πρόσωπό μου, αλλά το παραβλέπω αυτό. Βεβαίως η πρόταση μου ήταν αυτή που ήταν και έγινε βάσει των στοιχείων που κατατέθηκαν στην αίθουσα αυτή. Με εκπλήσσει αυτό που λέγεται ότι ο Εισαγγελέας θέλει να αθωώσει ή να καταδικάσει…», είπε χαρακτηριστικά, ενώ η πρότασή του ήταν αρνητική για προβολή σε βίντεο των εγγράφων.

Από την πλευρά της η κ. Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι η πρόταση του Εισαγγελέα είναι παρέμβαση στην άσκηση των καθηκόντων της. «Ζητώ να τα επιδείξω, δεν ζητώ άδεια, δεν το διαπραγματεύομαι», ήταν η αντίδρασή της σε όσα άκουσε και από την πλευρά της υπεράσπισης που ενίστατο στην προβολή εγγράφων που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και έχουν ήδη αναγνωσθεί.

Επί του συγκεκριμένου αιτήματος, τακτικοί δικαστές και ένορκοι, ανακοίνωσαν μέσω της Προέδρου ότι επιφυλάσσονται να αποφασίσουν τη σήμερα Δευτέρα 15 Απριλίου, όταν και θα συνεχιστεί η δίκη με την αγόρευση και πάλι της συνηγόρου Πολιτικής Αγωγής.