Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Αμερικής-Μητσοτάκη: Στενοί οι δεσμοί Αρχιεπισκοπής με τη μητέρα πατρίδα..ΕΙΚΟΝΕΣ-ΒΙΝΤΕΟ



Θέματα της Ομογένειας και τρόποι συνεργασίας για την καλύτερη υποστήριξη του πολυδιάστατου έργου της Αρχιεπισκοπής τέθηκαν επί τάπητος κατά τη συνάντηση του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021.

Ο Αρχιεπίσκοπος παρουσίασε στον Πρωθυπουργό το χρονοδιάγραμμα για την πλήρη επαναλειτουργία του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν.

Επιπλέον οι δύο πλευρές συζήτησαν ζητήματα του οικουμενικού Ελληνισμού και επαναβεβαίωσαν τους στενούς, ιστορικούς δεσμούς αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συνεργασίας που συνδέουν την Αρχιεπισκοπή και το ποίμνιό της με τη μητέρα πατρίδα.

Δείτε απόσπασμα από την συνάντηση:

Βίντεο: ΕΡΤ

Η συνάντηση πέρασε από σαράντα κύματα μέχρι να πραγματοποιηθεί εξαιτίας της αναταραχής που προκλήθηκε από την προ ημερών παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής στα εγκαίνια του «Σπιτιού της Τουρκίας» και τις πολυποίκιλες αντιδράσεις εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης, της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του πολιτικού κόσμου και μερίδας Ομογενειακών οργανώσεων. Τελικά, η συνάντηση οριστικοποιήθηκε κατόπιν της διευκρινιστικής δήλωσης που έκανε ο Σεβασμιώτατος εκφράζοντας, μεταξύ άλλων, την λύπη του «για την οδύνη που προκάλεσε άθελα του».

«Το θέμα είναι λήξαν. Αυτό που προέχει είναι η ενότητα του Ελληνισμού, η άρρηκτη σχέση της Ελλάδας με την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και οι στενές σχέσεις της Αρχιεπισκοπής με το ποίμνιό της», ανέφερε ανώτατη κυβερνητική πηγή μετά το πέρας της συνάντησης.

Κατά την είσοδό του, ο Αρχιεπίσκοπος είχε σύντομη συνομιλία και αντάλλαξε χειραψία με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer, Δρ. Άλμπερτ Μπουρλά κατά την αποχώρησή του τελευταίου από την συνάντηση με τον Ελληνα πρωθυπουργό.

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα:

Βίντεο: Eθνικός Κήρυξ