Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Συνάντηση Αντετοκούνμπο- Σακελλαροπούλου: Eίστε πρότυπο για όλα τα νέα παιδιά



H Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δέχθηκε στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, τη μητέρα του Βερόνικα και τον αδελφό του Εμέκα – Άλεξ, με αφορμή την τιμητική πολιτογράφηση ως Ελλήνων πολιτών των δύο τελευταίων.
Η κυρία Σακελλαροπούλου, αφού τους συνεχάρη, απευθύνθηκε στη Βερόνικα Αντετοκούνμπο, λέγοντάς της ότι δικαίως καμαρώνει για τα παιδιά της και για όσα έχει καταφέρει η ίδια. Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι ο Γιάννης, καθώς και τα αδέλφια του, αποτελούν πρότυπο για όλα τα νέα παιδιά και αυτό είναι ένα σημαντικό βάρος. «Το κερδίζετε όχι μόνο σαν αθλητής αλλά και με όλα όσα δηλώνετε με την παρουσία σας και με το ήθος σας», δήλωσε στον Γιάννη η Πρόεδρος και πρόσθεσε: «Αυτό είναι κάτι που παίρνει κανείς από το σπίτι του και φυσικά το καλλιεργεί μεγαλώνοντας. Η αγάπη για την πατρίδα, την οικογένεια, η προσφορά σε αυτούς που έχουν ανάγκη, είναι πολύ σημαντικά πράγματα και σας τιμούν ιδιαίτερα και εύχομαι έτσι να συνεχίσετε όπου κι αν βρίσκεστε».

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σημείωσε ότι οι ίδιοι πάντα ένιωθαν Έλληνες, φοίτησαν σε ελληνικό σχολείο, μιλούν ελληνικά, γνωρίζουν την ελληνική κουλτούρα και θεωρούν την Ελλάδα σπίτι τους και πατρίδα. Τέλος τόνισε ότι η εκλογή της πρώτης γυναίκας Προέδρου αποτελεί ένα ιστορικό γεγονός και σηματοδοτεί μια νέα πορεία για τη χώρα.

πηγήπληροφοριών και φωτο: presidency.gr