Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Συναγερμός στον Πόρο λόγω της διασποράς κορωνοϊού - Έρχονται περιοριστικά μέτρα



Έκδηλη είναι η ανησυχία στις υγειονομικές αρχές λόγω της αλματώδους αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού. Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα ο αριθμός των μολύνσεων από την ασθένεια Covid-19 είναι τριψήφιος, ενώ αρνητικό «ρεκόρ» σημειώθηκε την Πέμπτη, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 153 νέα κρούσματα.

Η εφαρμογή της νέας δέσμης μέτρων έχει ξεκινήσει, καθώς η κυβέρνηση ενεργοποιεί περιορισμούς, για αρχή, στο νησί του Πόρου όπου εντοπίστηκε σοβαρή εστία διασποράς κορωνοϊού. Στο νησί του Αργοσαρωνικού καταγράφηκαν τις τελευταίες ώρες 13 νέα κρούσματα.

Οι περιορισμοί που προωθούνται, για τον Πόρο, αφορούν τόσο στην κυκλοφορία όσο και στη λειτουργία των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι μετακινήσεις θα γίνονται βάσει συγκεκριμένων ωραρίων. Κάτι παρόμιο θα ισχύσει και για τα νυχτερινά κέντρα, για τα οποία σχεδιάζεται νέος τρόπος λειτουργίας.

Σκηνικό αγωνίας επικρατεί, πάντως, και σε Αλεξανδρούπολη και Λάρισα.

Άλλοι εννέα παρευρισκόμενοι στον γάμο που έγινε το περασμένο Σάββατο στην Αλεξανδρούπολη διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε 50.

Την ίδια ώρα, άλλα έξι κρούσματα καταγράφονται στα νοσοκομεία της Λάρισας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε 13 με τα αποτελέσματα των τεστ σε τέσσερα από αυτά να είναι ασθενώς θετικά στον ιο, και να πρέπει να επαναληφθούν.

Σημειώνεται πως όσον αφορά το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας, κλειστά παραμένουν πλέον τα τακτικά χειρουργεία σε δύο κλινικές.

Στη Λάρισα θετικές στον κορωνοϊό διαγνώστηκαν επιπρόσθετα και δύο εφοριακοί που εργάζονται στη ΔΟΥ και το πρώην ΣΔΟΕ αντίστοιχα.

Εκείνο, πάντως, που εγείρει ζωηρό προβληματισμό απορρέει από τη δήλωση του καθηγητή λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος εμφανίστηκε δημοσίως για να μιλήσει για τον κορωνοϊό, ύστερα από 72 ημέρες.

Χρειάζονται, όπως επισήμανε ο καθηγητής Τσιόδρας, μόλις δύο εβδομάδες για να χαθεί ο έλεγχος και ο δείκτης μετάδοσης R να ξεφύγει πολύ πάνω από το 1 που είναι σήμερα και που αποτελεί όριο συναγερμού.