Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

Συναγερμός στην Πυροσβεστική για διαρροή αερίου στο Παγκράτι



Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική καθώς υπάρχει διαρροή φυσικού αερίου στο Παγκράτι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχει εκκένωση πολυκατοικιών στις οδού Πύρρου και Αινείου. Στο σημείο είναι ήδη η Πυροσβεστική με 15 πυροσβέστες και 5 οχήματα.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από την Αστυνομία. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί στην οδό Φιλολάου στο ύψος της οδού Φρύνης και στην οδό Ιλιάδος από το ύψος τους οδού Φρύνης.

 Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχει δοθεί εντολή να απομακρυνθούν από την περιοχή όσοι πολίτες βρίσκονται σε ακτίνα 50 μέτρων. Άμεσα απομακρύνθηκαν 30 άτομα από παρακείμενες πολυκατοικίες

Στο σημείο βρίσκονται επίσης η αστυνομία, η ΕΥΔΑΠ και η εταιρεία αερίου.

  Σύμφωνα με πληροφορίες στο σημείο βρίσκονται τα αρμόδια συνεργεία και εκτιμάται μάλιστα πως η αποκατάσταση θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες δύο ώρες. Η εκκένωση δε των πολυκατοικιών έγινε για προληπτικούς λόγους.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα όλα ξεκίνησαν όταν προκλήθηκε τρύπα σε αγωγό της ΕΥΔΑΠ. Από το νερό που ανάβλυζε προκλήθηκε οπή στον αγωγό αερίου της περιοχής, η οποία ωστόσο αποτελεί μία διαχειρίσιμη βλάβη.

 Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο, καθώς συνεργεία τόσο της ΕΥΔΑΠ όσο και της ΕΔΑ βρίσκονται στο σημείο και έχουν κλείσει τις παροχές έτσι ώστε να προχωρήσει η επισκευή των αγωγών.