Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

«Συγνώμη» για τις δηλώσεις του ζήτησε ο Έντι Ράμα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη



Το ζήτημα της οριοθέτησης της ΑΟΖ, αλλά και θέματα που απασχολούν την ελληνική μειονότητα έθεσε κατά τη συνάντηση του με τον αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Πιστεύω ότι είμαστε κοντά στο να υπάρξει πρόοδος και επίλυση του ζητήματος της οριοθέτησης των μεταξύ μας θαλάσσιων ζωνών» σημείωσε ο κύριος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την λύπη του γιατί όπως είπε «οι καιρικές συνθήκες δε μου επιτρέπουν να επισκεφθώ την ελληνική μειονότητα, κάτι που ίσως κάνουμε μαζί» είπε στον κύριο Ράμα. Ο έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα στηρίζει σταθερά την ευρωπαΐκή προοπτική της Αλβανίας, ενώ τόνισε ότι ανάμεσα στις δύο χώρες υπάρχουν ισχυροί δεσμοί.

Από την πλευρά του ο κύριος Ράμα ευχήθηκε στον κύριο Μητσοτάκη να μπορέσει σύντομα να επισκεφτεί την ελληνική μειονότητα. Αναφορικά με δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού στο euractiv ο κύριος Ράμα ζήτησε συγγνώμη από τον Έλληνα πρωθυπουργό, καθώς όπως είπε «είδα πως αποδόθηκαν και δεν αντιπροσωπεύουν την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα. Ελπίζω να μην ενοχληθήκατε» τόνισε χαρακτηριστικά ο κύριος Ράμα στον Έλληνα πρωθυπουργό.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ