Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Σύγκρουση με το καλημέρα στην προανακριτική – «Γαλλικά» Πολάκη για το αίτημα εξαίρεσής του



Η Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής ζήτησαν να εξαιρεθούν από μέλη της προανακριτικής επιτροπής οι Δημήτρης Τζανακόπουλος και Παύλος Πολάκης, προκειμένου να κληθούν ως μάρτυρες, με τον ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του να ζητεί την εξαίρεση του Θάνου Πλεύρη.

Υψηλοί τόνοι επικράτησαν στη Βουλή, με φόντο τον ορισμό των μελών για προανακριτική επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και τους χειρισμούς του στην υπόθεση Novartis.

Η ένταση ξεκίνησε όταν Νέα Δημοκρατία και Κίνημα Αλλαγής, δια των εκπροσώπων τους, ζήτησαν να εξαιρεθούν από μέλη της προανακριτικής επιτροπής οι Δημήτρης Τζανακόπουλος και Παύλος Πολάκης, προκειμένου να κληθούν ως μάρτυρες.

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να εξαιρεθεί ο Θάνος Πλεύρης.

Βάσει πληροφοριών του skai.gr, ο Βασίλης Κεγκέρογλου από πλευράς ΚΙΝΑΛ φέρεται να ζήτησε να εξαιρεθούν οι κ.κ. Τζανακόπουλος και Πολάκης από μέλη της επιτροπής.

Ο κ. Πολάκης φέρεται κατά τις ίδιες πληροφορίες να απάντησε κάνοντας λόγο για «παπ@@@@», ενώ κατηγόρησε ΝΔ και ΚΙΝΑΛ ότι «θέλετε να μας καταδείξετε ως ύποπτους όχι ως μάρτυρες».

Ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος έκανε λόγο για «ντροπή» και φέρεται να ζήτησε από τον κ. Πολάκη να αποκαλύψει ποιους μάρτυρες γνώριζε.

Η ένταση συνεχίστηκε με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση να μιλά για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα και τον κ. Τζανακόπουλο να καταγγέλλει συμπαιγνία ΝΔ – ΚΙΝΑΛ.

Αιτήματα και επισημάνσεις απέστειλε ο Παπαγγελόπουλος
Στο μεταξύ, την εκτίμηση ότι η πολιτική δίωξη σε βάρος του για «τη δήθεν σκευωρία της Novartis, θα αποδειχθεί μεγάλο φιάσκο» εκφράζει, μεταξύ άλλων, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, στα αιτήματα και στις επισημάνσεις που απέστειλε στην επιτροπή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΜΠΕ, τα αιτήματα αριθμούν τέσσερις σελίδες και συνιστούν άσκηση δικαιώματος που του δίνει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας.

Μεταξύ των αιτημάτων διαβίβασης εγγράφων που υποβάλλει ο ίδιος, περιλαμβάνεται και το αίτημα να ζητηθούν «τα πλήρη στοιχεία του λογαριασμού του πολιτικού προσώπου που πρότεινε το FBI να παραδώσει στους Έλληνες Εισαγγελείς στη συνάντησή τους στη Βιέννη».