Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες για τον θάνατο του βρέφους στην Άρτα – Καταρρακωμένοι οι γονείς



Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες της τραγωδίας στην Αρτα, με το 5,5 μηνών βρέφος που ξεψύχησε, ξεχασμένο για ώρες, στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, του πατέρα του. Το μωράκι βρήκε μαρτυρικό θάνατο. Στην ιατροδικαστική έκθεση, ως αιτία, αναφέρεται η συσσώρευση υγρών στον πνεύμονα που προκάλεσαν πνευμονικό οίδημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την νεκροψία-νεκροτομή που διενεργήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, το βρέφος υπέστη αίσθημα ασφυξίας εφίδρωση, συριγμό στους πνεύμονες, δύσπνοια, βήχα, δυσκολία αναπνοής, υποξία, με αποτέλεσμα να υποστεί πνευμονικό οίδημα που οδήγησε σε καρδιακή ανακοπή λόγω υποξυγοναιμίας, ταχυκαρδία και κυάνωση.

Το Σάββατο η κηδεία – Καταρρακωμένοι οι γονείς

Το μωράκι, θα κηδευτεί στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου στην Περδικορράχη, χωριό καταγωγής της μητέρας του και, σύμφωνα με τη θρησκεία, για να ταφεί το παιδί θα πρέπει να έχει βαφτιστεί. Έτσι, θα προηγηθεί η βάπτισή του, στην οποία το άτυχο κοριτσάκι θα πάρει το όνομα Λυδία – Ελένη.

Οι γονείς του παιδιού είναι καταρρακωμένοι, με τον τραγικό πατέρα, να επαναλαμβάνει συνεχώς «μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση του παιδιού μου». Ο 37χρονος που νοσηλευόταν φρουρούμενος σε ειδικό θάλαμο, έχει μεταφερθεί στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου Άρτας. Σύμφωνα με συγγενή του, δεν μπορεί να διαχειριστεί πως το δικό του εγκληματικό λάθος στέρησε τη ζωή στο ίδιο του το παιδί.

Την ίδια στιγμή η τραγική μητέρα που επίσης νοσηλεύεται, συνεχίζει να είναι σε κατάσταση σοκ, ζητάει διαρκώς το μωρό της και οι γιατροί προκειμένου να παραμείνει ήρεμη της χορηγούν την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

«Το μωρό δεν έκλαιγε και δεν το άκουγα»

Χθες το πρωί υποβασταζόμενος, ο 37χρονος οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο της Άρτας και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για θανατηφόρο έκθεση ανηλίκου.

«Ξεκινήσαμε από το σπίτι στις 07:00. Αντί να στρίψω αριστερά στον βρεφονηπιακό σταθμό, έστριψα δεξιά και πήγα στη δουλειά μου. Το παιδί στο πίσω κάθισμα πρέπει να κοιμόταν, δεν έκλαιγε και δεν το άκουγα. Το κάθισμα ήταν χαμηλό και δεν το έβλεπα από τον καθρέπτη» φέρεται να ανέφερε ο πατέρας κατά την ανάκριση.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο πατέρας είναι συντετριμμένος, δεν λέει πολλά, ενώ το μόνο που επαναλαμβάνει συνεχώς είναι: «Μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση του παιδιού μου».

«Να μη ζήσει κανένας άνθρωπος αυτή την κατάσταση», φέρεται να ήταν τα πρώτα του λόγια μετά την τραγωδία. Ο ίδιος συνήθιζε να παρκάρει σε ένα συγκεκριμένο σημείο το αυτοκίνητό του, κοντά στη δουλειά του. Το μοιραίο πρωινό έκανε ακριβώς το ίδιο.


Φωτογραφία από το σημείο που στάθμευσε το αυτοκίνητό του ο τραγικός πατέρας

Πώς έγινε το μοιραίο

Ο 37χρονος, φέρεται ότι πήρε το κοριτσάκι περίπου στις 7 το πρωί της Τρίτης, για να το πάει στον βρεφονηπιακό σταθμό. Για άγνωστο λόγο εκείνος δεν το έπραξε. Στάθμευσε το αυτοκίνητο του και χωρίς να αντιληφθεί ότι είχε ξεχάσει το μωρό δεμένο στο καρεκλάκι του, στο πίσω κάθισμα του ΙΧ του, πήρε το υπηρεσιακό όχημα και μετέβη στη Λευκάδα.

Λίγο μετά τις 14.30 η 27χρονη σύζυγος του επικοινώνησε μαζί του για να μάθει γιατί το παιδί δεν ήταν στο βρεφονηπιακό σταθμό όπου είχε πάει για να το παραλάβει και εκείνος τότε συνειδητοποίησε πως το είχε αφήσει κλειδωμένο μέσα στο αυτοκίνητο.  Όταν έφτασε πλέον στην Άρτα ήταν αργά. Βρήκε το  5,5 μηνών κοριτσάκι χωρίς τις αισθήσεις του, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως έβγαζε αφρούς από το στόμα του. Αμέσως το μετέφεραν στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί προσπάθησαν να το επαναφέρουν στη ζωή χωρίς αποτέλεσμα.

Το σενάριο που εξετάζεται είναι ότι ενδεχομένως ο πατέρας του μωρού να βγήκε από τη ρουτίνα του λόγω ενός τηλεφωνήματος από συναδέλφους του, καθώς έπρεπε να πάει στη Λευκάδα.

Πιθανότατα να τον έβγαλαν από τη διαδικασία να σκεφτεί τι έχει να κάνει και να μπήκε στη διαδικασία να βιαστεί να πάει στη δουλειά, γιατί έπρεπε να μεταβεί άμεσα στη Λευκάδα. Αυτό ενδεχομένως να επηρέασε τη μνήμη και την κρίση του.

Το αυτοκίνητο είχε φιμέ τζάμια γι αυτό δεν είδε κανείς το βρέφος

Το αυτοκίνητο στο οποίο ο πατέρας είχε ξεχάσει το βρέφος ήταν σε ένα σημείο απ’ όπου διέρχονται πολίτες, αλλά είχε φιμέ τζάμια,  έτσι ακόμα κι αν κάποιος περνούσε δίπλα του θα ήταν δύσκολο να δει το παιδί. 

Κάτι που έχει αναστατώσει τους περίοικους, που δεν μπορούν να ξεπεράσουν το γεγονός ότι κανείς δεν αντιλήφθηκε ότι το παιδί ήταν μόνο του στο αμάξι και κανείς δεν το άκουσε να κλαίει.