Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021 -
Ξάστερος ουρανός

38 °C

Σήμερα, 30. Ιουλίου 2021

Συγκλονίζει μέσα από το νοσοκομείο η 39χρονη που τραυματίστηκε στο τρενάκι του τρόμουΚάναμε δυο-τρεις γύρους και τέλος, δεν θυμάμαι κάτι άλλο», δήλωσε η 39χρονη, η οποία τραυματίστηκε το βράδυ της Τρίτης στο ατύχημα με το «τρενάκι του τρόμου» στο Αίγιο.

Η 39χρονη μητέρα επέβαινε μαζί με τα τρία της παιδιά στο τρενάκι, το οποίο εκτροχιάστηκε με συνέπεια να τραυματιστεί στο λαιμό και στην πλάτη.

«Οι γιατροί μας είπαν ότι αν είχε χτυπήσει λίγο πιο κάτω, νωτιαίο μυελό, η γυναίκα μου θα είχε μείνει ανάπηρη», δήλωσε ο πατέρας των τριών παιδιών.

«Δόξα τω Θεώ που η οικογένειά μου είναι καλά, κατά την άποψή μου, γιατί ήμουν πολύ κοντά, δεν είχε τόση ταχύτητα το τρενάκι στο προηγούμενο γκρουπ. Όταν μπήκε η οικογένειά μου ανέπτυξε πολύ μεγάλη ταχύτητα. Είδα στη στροφή το τελευταίο βαγόνι να φεύγει και τα παιδιά μου και η σύζυγός μου σηκώθηκαν στον αέρα σαν φύλλα!», είπε ακόμη ο σύζυγος της 39χρονης και πρόσθεσε: «Δεν ήξερα τι θα δω κάτω στο τσιμέντο! Έτρεξα, φώναζα, ούρλιαζα «τα παιδιά μου, τα παιδιά μου»! Είδα πρώτα τον μεγάλο μου τον γιο, μετά τον Κωνσταντίνο και μετά την Εύη. Τα πήρα αγκαλιά και προσπαθούσα να τα ηρεμίσω. Πήγα στη σύζυγό μου, ήταν αναίσθητη, είχαν γυρίσει τα μάτια της και νόμιζα ότι πέθανε. Χρειάστηκε να απεγκλωβιστεί από την πυροσβεστική γιατί εγκλωβίστηκε κάτω από τη σκαλωσιά, στη βάση για το τρενάκι. Η γυναίκα μου για ένα δεκάλεπτο δεν είχε επικοινωνία. Φώναζα να έρθει γιατρός, υπήρχαν δύο γυναίκες γιατροί και της πήραν το σφυγμό και με ηρέμησαν ότι είχε σφυγμό».

«Αυτή η εικόνα δε θα μου φύγει ποτέ από το μυαλό, να βλέπεις τα παιδιά σου στον αέρα! Είναι έγκλημα αυτό!», επισήμανε και πρόσθεσε: «Να πηγαίνεις να διασκεδάσεις και… δεν ξέρεις αν θα πάρεις τα παιδιά σου πίσω στο σπίτι; Έστησε ο άλλος αυθαίρετο (λούνα παρκ); Ρεύμα από πού πήρε; Το λούνα παρκ το έστηναν μία εβδομάδα μέσα στην πόλη και δεν το είδε κανένας;».

Επί του θέματος τοποθετήθηκε στην εκπομπή του «Ε» και ο δικηγόρος του Δήμου Αιγιαλείας, Γιώργος Ντέσκος, ο οποίος υποστήριξε: «Οι υπηρεσίες του Δήμου δεν είχαν καμία ενημέρωση… Δεν έγινε κάποια καταγγελία για το θέμα… Δεν πήρε ρεύμα ο επιχειρηματίας από εμάς».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα όσα είπε στην εκπομπή η δικηγόρος της οικογένειας, Μαρία Ιατροπούλου: «Το σημείο που έγινε το ατύχημα, με το σημείο που έγινε η κεντρική εκδήλωση για τα Χριστούγεννα απέχουν 5 βήματα. Η κατασκευή του τρένου γινόταν 10 μέρες, Ο Δήμος λοιπόν δεν έχει καμία δικαιολογία να λέει ότι δεν γνώριζε.Η δημοτική αρχή πρέπει να πάρει την ευθύνη της. Είναι ντροπή να λέει ο Δήμος ότι δεν είχε άδεια ο επιχειρηματίας. Και πώς έχτισε ο επιχειρηματίας μέσα στην πλατεία αυτή την επιχείρηση; Ρεύμα από πού πήρε; Πήρε από την κεντρική κολώνα του Δήμου. Είναι θαύμα ότι δε θρηνήσαμε θύματα. Ήταν 2.000 άνθρωποι εκεί… «

Η δικηγόρος προσθέτει ότι εκτός από τον επιχειρηματία του λούνα παρκ, η οικογένεια θα κινηθεί δικαστικά και εναντίον της δημοτικής αρχής.