Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Συγκλονίζει η μητέρα του αδικοχαμένου 19χρονου – «Δεν αντέχουμε άλλα θύματα τροχαίων»



Συγκλονίζει η μητέρα του 19χρονου Γιάννη, ο οποίος μια εβδομάδα πριν έχασε την ζωή του σε επαρχιακό δρόμο της Κρήτης μαζί με την αγαπημένη του 20χρονη Στέλλα. Η μητέρα με κείμενό της ευχαριστεί όσους στάθηκαν δίπλα της και την αγκάλιασαν μέσα στην τραγωδία της.

Όπως έγραψε και το flashnews.gr, το κείμενο της μητέρας του 19χρονου αναρτήθηκε σε απάντηση ανάρτησης στην σελίδα της Μαρίνας Παπαμανωλιουδάκη , η οποία είχε την πρωτοβουλία καμπάνιας για την αλλαγή της συμπεριφοράς των οδηγών στον δρόμο και για την λήψη μέτρων ασφαλείας από τους αρμόδιους φορείς.

Διαβάστε το κείμενο της κ. Ιωάννας:

«Αγαπημένη μου Μαρίνα, είμαι η μητέρα του Γιάννη . Παίρνω το θάρρος να σε αισθάνομαι τόσο κοντά μου γιατί δείχνεις τέτοια μεγαλοψυχία γι α τα παιδιά μου τούτες τις τόσο δύσκολες ώρες που περνώ. Είμαι από την Αθήνα όπως θα έχεις μάθει και εκεί σε εσάς την πολυαγαπημένη μας Κρήτη τα 2 παιδιά μου έγιναν ήρωες!

Ο Γιάννης μου ένα χαμογελαστό, κοινωνικό, ζωντανό, καλό παλληκάρι πέρυσι πέρασε στο πανεπιστήμιο που επιθυμούσε και ήμασταν τόσο χαρούμενοι και δικαιωμένοι για τους κόπους τόσων ετών. Αγάπησε την όμορφη, γλυκιά Στελλίτσα μας που φιλοξενούσατε για να σπουδάσει στο Πολυτεχνείο σας εκεί στην Κρήτη και αγάπησε όλους σας!

Ερχόταν κάθε λίγο που του επιτρεπόταν από τη σχολή του για να βρίσκεται κοντά στο άλλο μου παιδί τη Στέλλα (γιατί για μένα ήταν και είναι παιδί μου ότι αγαπάει ο Γιάννης μου). Τα παιδιά αυτά ήταν και είναι πολύ αγαπημένα και ερωτευμένα!

Για κάποιο λόγο που ακόμα προσπαθώ να καταλάβω αυτές οι όμορφες ζωές έφυγαν….

Δεν θα μιλήσω για τον πόνο που βιώνει μια μάνα χάνοντας τα αγγελούδια της, θα ήθελα να πω ότι η Ελλάδα μας έχει πολιτισμό, έχει αξιοπρέπεια, έχει παιδεία!

Από τους απλούς ανθρώπους που βρήκα εκεί σε εσάς όταν κατέβηκα να πάρω το παιδί μου τον Γιάννη μου! Πόση μεγάλη αγκαλιά βρήκα Θεέ μου πάνω στη τόση δυστυχία μου! Και σας ευχαριστώ από καρδιάς όλους! Εσένα Μαρίνα μου!! Που δεν σε ήξερα και σε γνώρισα στον μεγάλο μου πόνο. Σε ευχαριστώ που μέσα από τη θυσία των παιδιών μου μπόρεσες να φωνάξεις με τον μοναδικό σου τρόπο η Στέλλα και ο Γιάννης θα είναι αναμμένοι σηματοδότες έξω από το Πολυτεχνείο.

Η Στέλλα και ο Γιάννης θα θυμίζουν σε κάθε Έλληνα πολίτη ότι χρειαζόμαστε παιδεία στα σχολεία μας, νέο μάθημα οδηγικής συμπεριφοράς γιατί ο τόπος μας δεν χωράει άλλα θύματα τροχαίων.

Γλυκιά μου Μαρίνα πόση μεγαλοψυχία μέσα σου υπάρχει!!» 

 

Το βίντεο από τον τόπο της τραγωδίας

Υπενθυμίζεται ότι η 20χρονη Στέλλα και ο 19χρονος Γιάννης παρασύρθηκαν από το αυτοκίνητο, ενώ αντιδράσεις για την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο οδηγός του μοιραίου ΙΧ…

Το βίντεο που δημοσιεύθηκε από τον τόπο της τραγωδίας συγκλονίζει

Πρόκειται για ένα video από εξωτερική κάμερα ασφαλείας, που σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν στη διάθεσή τους από την πρώτη στιγμή και οι Αστυνομικές Αρχές. Η ώρα όπως φαίνεται στην εικόνα είναι 06:23 τα ξημερώματα. Στο video φαίνεται αρχικά ένα αυτοκίνητο να περνά με χαμηλή σχετικά ταχύτητα και στη συνέχεια στιγμές αργότερα, το όχημα του 20χρονου από τη Γεωργία να περνά με μεγάλη ταχύτητα, λίγα δευτερόλεπτα πριν χτυπήσει μερικές δεκάδες μέτρα πιο κάτω, τους δύο νέους που είχαν βγει βόλτα με το σκυλί τους. Την 20χρονη Στέλλα και τον 19χρονο Γιάννη που σκοτώθηκαν στις διακοπές τους.

Στο ίδιο video, φαίνονται τρία άτομα που κάθονται και συζητούν έξω από το κατάστημα που βρίσκεται η κάμερα, τα οποία και τρέχουν προς το σημείο του δυστυχήματος, μόλις αντιλαμβάνονται τι έχει συμβεί.

H 20χρονη ήταν φοιτήτρια της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου Κρήτης ενώ ο 19χρονος βρισκόταν στην πόλη για διακοπές. Η τραγική είδηση βύθισε στο πένθος τους συγγενούς τους, που προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους. 

Ελεύθερος ο οδηγός του αυτοκινήτου

Την έντονη αντίδραση των συλλόγων που ασχολούνται με την οδική ασφάλεια αλλά και πολιτών, προκάλεσε η απόφαση να αφεθεί να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 20χρονος οδηγός που παρέσυρε με το αυτοκίνητό του, τα δύο αδικοχαμένα παιδιά.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος του 20χρονου οδηγού Κωσταντίνος Γκάζης »ο πελάτης μου από την πρώτη στιγμή έχει δηλώσει τη συντριβή του και δι’εμού ζητάει και πάλι συγγνώμη σε όποιο βαθμό αποδειχθεί τελικά ότι φταίει». Για ποσοστό αλκοόλ που βρέθηκε στο αίμα του οδηγού ο δικηγόρος του απάντησε «το ποσοστό που έχει βρεθεί δεν είναι αξιόποινο».