Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Συγκεντρώνουν υπογραφές για να επιβληθούν πειθαρχικές κυρώσεις στη λοιμωξιολόγο Ελ. Γιαμαρέλλου που μίλησε για τον κορωνοϊό και τη Θεία Κοινωνία..



Ψήφισμα για να επιβληθούν κυρώσεις στη λοιμωξιολόγο Ελένη Γιαμαρέλλου υπογράφει ομάδα πολιτών στην πλατφόρμα avaaz.

Η λοιμωξιολόγος προκάλεσε αντιδράσεις με δηλώσεις της σχετικά με τον κορωνοϊό και τη Θεία Κοινωνία. Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή της στον Real Fm είχε πει: «Τα άτομα που θέλουν να κοινωνήσουν δεν πρέπει να φοβούνται ότι από τη θεία κοινωνία μπορεί να μεταδοθεί ποτέ μικρόβιο». Η δήλωση αυτή προκάλεσε την αντίδραση ανθρώπων της ιατρικής κοινότητας αλλά και απλών πολιτών που έκαναν λόγο για ανεύθυνη στάση.

Στο κείμενο που υπογράφεται από πολίτες και έχει ως αποδέκτη τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, αναφέρεται:

Ως Έλληνες πολίτες με βαθιά εκτίμηση στην επιστήμη της Ιατρικής με έκπληξη ακούσαμε τις απαράδεκτες, για ιατρικό λειτουργό, δηλώσεις της στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM σχετικά με την προστασία και την θωράκιση της υγείας που προσφέρει η πίστη στο μυστήριο της Θείας Λειτουργίας!

Συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους σχετικά με το αν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης από την μετάληψη στην εκκλησία, η κα Ελένη Γιαμαρέλλου απάντησε, μεταξύ άλλων, πως «τα άτομα που θέλουν να κοινωνήσουν δεν πρέπει να φοβούνται ότι από τη θεία κοινωνία μπορεί να μεταδοθεί ποτέ μικρόβιο». «Η Θεία Κοινωνία είναι ένα μυστήριο, όταν πηγαίνεις να λάβεις τη θεία κοινωνία δεν την παίρνεις από συνήθεια, τη λαμβάνεις γιατί είναι σώμα και αίμα Χριστού. Ή το πιστεύεις και κοινωνείς κανονικά ή δεν το πιστεύεις. Δεν υπάρχουν μεσοβέζικες λύσεις, κουταλάκια κ.λπ. Είμαι τελείως εναντίον αυτών. Αν το πιστεύουμε, δεν προκαλούμε την τύχη μας. Αν πιστεύω ότι αυτό μπορεί να με μολύνει, τότε δεν πιστεύω στο μεγαλύτερο μυστήριο. Τα άτομα που θέλουν να κοινωνήσουν δεν πρέπει να φοβούνται ότι από τη θεία κοινωνία μπορεί να μεταδοθεί ποτέ μικρόβιο».

Παρακαλούμε όπως λάβετε γνώση των λεγομένων της και ενημερώσετε το κοινό για την επιστημονική ορθότητα των λεγομένων της καθώς και τις διαδικασίες που κίνησε ο σύλλογός σας κατά του μέλους σε περίπτωση που η άποψη αξιολογηθεί ως αντιεπιστημονική και επομένως επικίνδυνη για την δημόσια υγεία.

Με τιμή και σεβασμό στο ιατρικό λειτούργημα