Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Στυλιανίδης: Μειώστε η μηδενίστε στο ελάχιστο τις μετακινήσεις σας



Ανακοινώσεις πραγματοποιήθηκαν από την Πολιτική Προστασία για την κακοκαιρία.

Η ενημέρωση έγινε από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη, τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, τον Διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΔΕΔΔΕΗ Α. Μάνο. Νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη.
Ο λόγος αρχικά δόθηκε στον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη, ο οποίος μίλησε για την πορεία του φαινομένου της κακοκαιρίας.
Ο Υπουργός χαρακτήρισε τα φαινόμενα πρωτοφανή. Σύμφωνα με τον κύριο Στυλιανίδη, οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να βελτιωθούν από αύριο το μεσημέρι, ωστόσο από κει και πέρα υπάρχει ο κίνδυνος του παγετού, ειδικά τις βραδινές και πρωινές ώρες.. Ο κύριος Στυλιανίδης ζήτησε συγγνώμη από όσους ταλαιπωρούνται και είπε ότι γίνεται προσπάθεια απεγκλωβισμού από τροχαία και πυροσβεστική από την Αττική Οδό.

«Ως πολιτεία, οφείλουμε μία απολογία σε όσους ταλαιπωρήθηκαν και ταλαιπωρούνται αυτή τη στιγμή» είπε ο κ. Στυλιανίδης. Υπογράμμισε ότι «γίνεται τιτάνια προσπάθεια από την Πυροσβεστική και την Τροχαία ώστε να απεγκλωβιστούν οι οδηγοί στην Αττική Οδό». Ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια αντιδρόμησης, και προσπάθεια να φτάσουν εκχιονιστικά μηχανήματα της Πυροσβεστικής και της αστυνομίας», έτσι ώστε να υπάρξει δυνατότητα απεγκλωβισμού και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Μεταξύ άλλων, τόνισε πως «Αυτήν την ώρα το μεγαλύτερο πρόβλημα σημειώνεται στην Αττική Οδό», για να επισημάνει: «Δυστυχώς, η εταιρεία Αττική Οδός δεν κατάφερε να κρατήσει ανοικτό τον δρόμο. Υποσχέθηκαν ότι θα έχουν πλήρη επάρκεια μέσων στη σύσκεψη που είχαμε. Η εισήγησή μου στον πρωθυπουργό θα είναι να αναζητηθούν ευθύνες από την εταιρεία διαχείρισης».

Ο Υπουργός τόνισε ότι τα προβλήματα ηλεκτροδότησης είναι λιγοστά και αντιμετωπίστηκαν κυρίως στην Εύβοια. Και πρόσθεσε ότι ήταν εξαιρετικά μείζον να διατηρηθεί η παροχή ρεύματος σε όλη την χώρα.

Μάλιστα, ο κ. Στυλιανίδης κάλεσε τους πολίτες για οποιοδήποτε πρόβλημα να επικοινωνούν με το 112 το οποίο έχει σύστημα γεωεντοπισμού. «Πρώτη μας προτεραιότητα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής», σημείωσε.

Μεταξύ άλλων ο κύριος Στυλιανίδης, γνωστοποίησε πως αύριο ο Δημόσιος Τομέας θα λειτουργήσει με τηλεργασία. Παράλληλα, ο ίδιος συμπλήρωσε ότι οδηγίες έχουν δοθεί και από το Υπουργείο Εργασίας για τον ιδιωτικό τομέα. «Πρέπει να διασφαλίσουμε τα ανθρώπινα και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων» τόνισε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας.
Ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι με τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσουν και αύριο όλα τα σχολεία σε περιοχές που έχουν πληγεί από την χιονοκαταιγίδα, επισημαίνοντας ότι σήμερα λειτούργησαν περισσότερες από 46. 000 ψηφιακές τάξεις, με τηλεκπαίδευση.