Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Στον Δήμο Βύρωνα ανήκει η μηχανή με την οποία τοποθετήθηκε η βόμβα στο σπίτι του Ντογιάκου



Στον Δήμο Βύρωνα φαίνεται πως ανήκει η μηχανή την οποία χρησιμοποίησαν οι άγνωστοι που τοποθέτησαν την βόμβα έξω από το σπίτι του Ισίδωρου Ντογιάκου τα ξημερώματα της Τρίτης.

Στην μηχανή οι δράστες είχαν τοποθετήσει μια “μπαγκαζιέρα”, μέσα στην οποία βρισκόταν μια κατσαρόλα που περιείχε τον εκρηκτικό μηχανισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν αυτή η μηχανή ανήκει στον Δήμο Βύρωνα, ωστόσο κατά πάσα πιθανότητα είναι κλεμμένη. Υπενθυμίζεται ότι οι δράστες τηλεφώνησαν για τη βόμβα στο σπίτι του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου λίγο πριν τις τέσσερις τα ξημερώματα.

Συγκεκριμένα, άγνωστος ενημέρωσε ότι σε 20 λεπτά θα ακολουθήσει έκρηξη, τονίζοντας επιτακτικά ότι δεν είναι φάρσα. Άμεσα ενημερώθηκε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισόδωρος Ντογιάκος και ισχυρή δύναμη της αστυνομίας έσπευσε και απέκλεισε την περιοχή κοντά στην οδό Αδραμυτίου στον Βύρωνα.

Το χρονικό περιθώριο παρήλθε και η βόμβα δεν εξερράγη. Οι αστυνομικοί εντόπισαν τη βόμβα. Οι δράστες την είχαν τοποθετήσει μέσα σε κατσαρόλα την οποία με τη σειρά της είχαν τοποθετήσει σε μπαγκαζιέρα μηχανής.

Το γεγονός πάντως ότι ο μηχανισμός δεν εξερράγη έδωσε την ευκαιρία στους αστυνομικούς να τον μεταφέρουν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να τον εξετάσουν και να πάρουν στοιχεία για τους δράστες.

Ποιους βλέπουν πίσω από τη βόμβα στον Ντογιάκο οι αστυνομικοί

Το γεγονός ότι ο μηχανισμός είναι τοποθετημένος σε κατσαρόλα παραπέμπει στην οργάνωση “Πυρήνες της Φωτιάς”, αλλά και στις οργανώσεις “Επαναστατική Αυτοάμυνα” και “Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών. Η πρώτη οργάνωση που είχε τοποθετήσει βόμβα μέσα σε κατσαρόλα ήταν ο Επαναστατικός Αγώνας” Ο άγνωστος που έκανε το προειδοποιητικό τηλεφώνημα δεν ανέφερε κάποια οργάνωση, ενώ ως αυτή την ώρα δεν υπάρχει ούτε ανάληψη ευθύνης.

Στο παρελθόν, βόμβα σε κατσαρόλα και μάλιστα τοποθετημένη σε μηχανή, όπως και τα ξημερώματα στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου,Ισίδωρο Ντογιάκο, έχει τοποθετήσει η οργάνωση “Επαναστατικός Αγώνας”. Μάλιστα εκείνη η επίθεση στο υπουργείο Οικονομικών ήταν και η πρώτη στην οποία εμφανίστηκε βόμβα μέσα σε κατσαρόλα. Οι δράστες την είχαν τοποθετήσει σε “κουτί” μιας μηχανής για ντελίβερι.

Γνωστοί για τις βόμβες σε κατσαρόλες έγιναν οι αποκαλούμενοι “Πυρήνες της Φωτιάς”. Μάλιστα η βόμβα που είχαν τοποθετήσει στο σπίτι της Λούκας Κατσέλη οδήγησε και στη σύλληψη ορισμένων μελών που είχαν μπει στο στόχαστρο των αστυνομικών.

Βόμβα σε κατσαρόλα έχει τοποθετήσει και η οργάνωση “Επαναστατική Αυτοάμυνα”, ωστόσο πληροφορίες λένε ότι καμία από τις παραπάνω οργανώσεις δεν είναι, αυτή την ώρα τουλάχιστον, στο πλαίσιο της έρευνας των αστυνομικών.

Έμπειροι αστυνομικοί που μετέχουν στις έρευνες εκτιμούν ότι είναι πολύ πιθανό πίσω από την ενέργεια σε βάρος του αντεισαγγελέα να βρίσκεται η αποκαλούμενη “Οργάνωση Λαϊκών Αγωνιστών” η οποία φαίνεται να διαθέτει και την εμπειρία, αλλά και την οργανωτική δομή για ένα ανάλογο “χτύπημα”.

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, οι αστυνομικοί περιμένουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων στον εκρηκτικό μηχανισμό ελπίζοντας ότι ο δράστης ή οι δράστες να έχουν αφήσει δακτυλικά αποτυπώματα ή ίχνη DNA.