Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022 -
Ξάστερος ουρανός

10 °C

Σήμερα, 17. Ιανουαρίου 2022

Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πάπας Φραγκίσκος προσκεκλημένος της ΠτΔ Κατερίνας Σακελαροπούλου..Στο Προεδρικό Μέγαρο βρίσκεται αυτή την ώρα ο Πάπας Φραγκίσκος, όπου έχει συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας υποδέχθηκε στο κεφαλόσκαλο του Μεγάρου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και στη συνέχεια, στο εσωτερικό του Μεγάρου, έγινε ανάκρουση των εθνικών ύμνων Βατικανού και Ελλάδος.

 Μετά την τελετή υποδοχής του Ποντίφικα θα ακολουθήσει εθιμοτυπική επίσκεψη στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο προσωπικό της γραφείο, και στη συνέχεια συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στον πρώτο όροφο του Μεγάρου.

Η επίσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο θα ολοκληρωθεί με ομιλίες της Προέδρου της Δημοκρατίας και του Ποντίφικα, στη μεγάλη αίθουσα των δείπνων.

Ο Πάπας Φραγκίσκος έφτασε στην Αθήνα λίγο μετά τις 11:00 με πτήση της Aegean. Στο αεροδρόμιο τον υποδέχθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Ο Νίκος Δένδιας υποδέχθηκε τον Πάπα στο αεροδρόμιο
Ο Νίκος Δένδιας υποδέχθηκε τον Πάπα στο αεροδρόμιο / Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Κατά τη διάρκεια της τριήμερη επίσκεψη του στην Ελλάδα, προσκεκλημένος της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου ο Πάπας θα έχει μια σειρά επαφών πιο συγκεκριμένατο πρόγραμμα του Πάπα στην Ελλάδα περιλαμβάνει:

   12:00 Τελετή υποδοχής στο Προεδρικό Μέγαρο. 
   12:15 Εθιμοτυπική επίσκεψη στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο προσωπικό της γραφείο. 
   12:30 Συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Προεδρικό Μέγαρο. 
   12:45 Συνάντηση με εκπροσώπους των Αρχών, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Διπλωματικού Σώματος στο Προεδρικό Μέγαρο. 
   16:00 Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.
   16:30 Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και του Πάπα Φραγκίσκου και των ακολουθιών τους στην Αίθουσα του Θρόνου, στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών. 
   17:15 Συνάντηση με τους Επισκόπους, Ιερείς, μέλη Μοναχικών Ταγμάτων και της Αφιερωμένης Ζωής, Ιεροσπουδαστές και Κατηχητές της Καθολικής

Εκκλησίας στην Ελλάδα, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου των Καθολικών. 
   18:45 Ιδιωτική συνάντηση με τα μέλη της Αδελφότητος του Ιησού στην Αποστολική