Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Στο Μεσολόγγι για τους εορτασμούς της Εξόδου η καρδιά του Αλέξανδρου Υψηλάντη



Στο Μεσολόγγι, με αφορμή τις εκδηλώσεις για την επέτειο της Εξόδου, μεταφέρεται η καρδιά του Αλέξανδρου Υψηλάντη και θα παραμείνει εκεί μέχρι το πέρας των εορτασμών.

Την καρδιά του πρωτεργάτη της Επανάστασης του 1821 παρέλαβε από τον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών της οδού Στησιχόρου στην Αθήνα, όπου φυλάσσεται εδώ και 160 χρόνια, ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Σούρλας, με την ιδιότητα του Επιτίμου Προέδρου του Συλλόγου των Φίλων Μουσικής «Διονύσιος Σολωμός», ο οποίος έχει την πρωτοβουλία της διοργάνωσης των εκδηλώσεων.

Τιμητικό άγημα του Στρατού παρέστη στην εκδήλωση παραλαβής, ενώ στρατιωτικό όχημα ανέλαβε τη μεταφορά της καρδιάς.

 

Ολόκληρο το δελτίο τύπου:
Με κάθε επισημότητα ξεκίνησε η μεταφορά της καρδιάς του Αρχηγού της Επανάστασης Αλ. Υψηλάντη. Από την Αθήνα, τον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην οδό Στησιχόρου, όπου φυλάσσεται εδώ και 160 χρόνια «ταξίδεψε» σήμερα για την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου.
Εκεί θα χτυπάει η καρδιά του, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την μεγάλη, ιστορικής σημασίας, έξοδο του Μεσολογγίου, για τους αγώνες της αποτίναξης του τουρκικού ζυγού, που τόσο αγωνίστηκε και συνέβαλε ο Αλ. Υψηλάντης.
Εκεί θα «βρεθεί» για πρώτη φορά ο Αλ. Υψηλάντης, που μαζί με τον Ιερό Λόχο κήρυξε την Επανάσταση στις 24 Φεβρουαρίου του 1821, από το Ιάσιο της Ρουμανίας.
Την καρδιά παρέλαβε, από τον Ιερό Ναό όπου φυλάσσεται, ο Γ. Σούρλας με την ιδιότητα του Επιτίμου Προέδρου του Συλλόγου των Φίλων Μουσικής «Διονύσιος Σολωμός», ο οποίος έχει την πρωτοβουλία της διοργάνωσης των εκδηλώσεων.
Τιμητικό άγημα του Στρατού παρέστη στην εκδήλωση παραλαβής, ενώ στρατιωτικό όχημα ανέλαβε τη μεταφορά της καρδιάς.

metafora-kardias-ena