Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

Στο "κόκκινο" η ΕΛΑΣ: Μεγάλος φόβος ενόψει του εορτασμού του Πολυτεχνείου



Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία σε μια συντονισμένη προσπάθεια να αποφευχθούν καταδρομικές επιθέσεις αντιεξουσιαστικών ομάδων σε Αστυνομικά Τμήματα και άλλες υπηρεσίες.

Μετά τη χθεσινή επιδρομή στο τμήμα της Πεύκης που κινδύνευσαν άμεσα οι ζωές αστυνομικών, αλλά και κρατουμένων, οι αξιωματικοί φοβούνται έξαρση του φαινομένου, καθώς μάλιστα πλησιάζουν οι μέρες της επετείου του Πολυτεχνείου και δεν αποκλείουν την ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου από ομάδες αντιεξουσιαστών για μπαράζ επιθέσεων. 

 

Οι συνδικαλιστές αστυνομικοί με σκληρές ανακοινώσεις καλούν την πολιτική ηγεσία να λάβει μέτρα πριν θρηνήσουμε νεκρούς αστυνομικούς.

Οι πληροφορίες λένε πως η κατάσταση δείχνει  σε πρώτη φάση «ελεγχόμενη», ωστόσο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο τρόπος αντίδρασης από τον σκληρό πυρήνα των αντιεξουσιαστών, που  ενδεχομένως να προσπαθήσουν να προκαλέσουν  νέες επιθέσεις.

Έτσι οι αστυνομικές αρχές υποχρεώθηκαν να καταστρώσουν τα πλάνα τους για την ασφαλή φύλαξη των υπηρεσιών με βάση την εντολή που έφτασε από το υπουργείο να διατηρηθούν χαμηλοί τόνοι.

Σε συνεχείς συσκέψεις των επιτελών του υπουργείου Δημόσιας Τάξης αποφασίστηκε να «οχυρωθούν» τα τμήματα και να εξετάζεται εξονυχιστικά κάθε πληροφορία ή ύποπτη κίνηση σε σημεία κοντά σε αστυνομικές εγκαταστάσεις. 

Πάντως στις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν χθες στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ με θέμα τις ενδεχόμενες νέες καταδρομικές επιθέσεις, μετά τα όσα συνέβησαν στο Α.Τ Πεύκης το κλίμα που επικράτησε ήταν για τις επόμενες εβδομάδες: 

-να αυξηθούν οι φρουρές σε αστυνομικά τμήματα και αστυνομικές υπηρεσίες, ενώ δόθηκε εντολή άμεσα να επικαιροποιηθεί το πλάνο με τους πιθανούς στόχους, καθώς πλησιάζει η ημερομηνία για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου. 

-να χρησιμοποιηθούν οι αστυνομικοί των ομάδων ΔΙ.ΑΣ σε έναν ειδικό ρόλο, κάνοντας συχνά περάσματα από σημεία που υπάρχουν τα τμήματα και οι υπηρεσίες. 

Σε επιφυλακή βρίσκονται η Κρατική Ασφάλεια προκειμένου να συγκεντρώνονται και να αναλύονται πληροφορίες για ενδεχόμενες επιθέσεις και άμεσα να αποτρέπονται. 

Στο σχέδιο δράσης των επόμενων εβδομάδων συμπεριλαμβάνεται και η Πυροσβεστική, προκειμένου αν χρειαστεί να επέμβει άμεσα.