Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Στο φιλικό - οικογενειακό περιβάλλον του αρχιμανδρίτη ο δολοφόνος;



Στενεύει ο κλοιός για το δολοφόνο του αρχιμανδρίτη Ιερόθεου, που βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στο Γέρακα, πριν από λίγο καιρό.

Ήδη στα χέρια των αστυνομικών που ερευνούν την υπόθεση βρίσκονται και τα αποτελέσματα της άρσης τηλεφωνικού απορρήτου.  

Από αυτά φαίνεται πως ο αρχιμανδρίτης τις τελευταίες ώρες, αλλά και την προηγούμενη ημέρα της δολοφονίας του είχε μιλήσει στο κινητό του τηλέφωνο με συγγενείς, συναδέλφους και φίλους, ενώ είχε δεχθεί τηλεφωνήματα και από το εκκλησάκι του στην Πεντέλη.

Τα αποτελέσματα αυτά έρχονται να ενισχύσουν τις εκτιμήσεις των αστυνομικών αρχών πως ο δολοφόνος του αρχιμανδρίτη βρίσκεται στο φιλικό ή οικογενειακό περιβάλλον του θύματος και κυρίως μεταξύ των ατόμων που κατά καιρούς είχαν λάβει οικονομική βοήθεια από τον αρχιμανδρίτη.

Άλλωστε ο ιερωμένος συνήθιζε να βοηθά οικονομικά άτομα που γνώριζε και που είχε οικονομικές δυσκολίες, ενώ πάντα στο σπίτι του είχε ένα ποσό, διόλου ευκαταφρόνητο, για αυτό το λόγο. Τα άτομα αυτά και πιθανόν και ο δολοφόνος γνώριζαν για τα χρήματα αυτά αλλά και για τη συλλογή του με τους χρυσούς σταυρούς και τα ιερατικά κειμήλια. Αφού ο αρχιμανδρίτης μεγάλο μέρος της αγαθοεργίας του το έκανε στο σπίτι του όπου τον επισκέπτονταν οι άνθρωποι που είχαν πρόβλημα για να λάβουν τη βοήθειά του.

Αυτή τη «βοήθεια» φαίνεται πως είχε βάλει στο μάτι ο δολοφόνος ο οποίος όταν σκότωσε τον αρχιμανδρίτη άρπαξε τα ιερατικά κειμήλια και τους χρυσούς σταυρούς, αλλά και χρήματα που βρήκε στο σπίτι.