Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Στην Κοζάνη ο Μ. Χρυσοχοϊδης μετά την αύξηση των κρουσμάτων



Την Κοζάνη επισκέπτεται σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο οποίος θα παρευρεθεί σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για θέματα που αφορούν στην πανδημία του κορωνοϊού και την κατάσταση που διαμορφώνεται στην περιοχή.

Στη σύσκεψη θα μετέχουν ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης και ο αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Ανάπτυξης και Μέριμνας, οι δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ, οι διοικητές του Μαμάτσειου και του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου, ο ιατρός συντονιστής του ΕΟΔΥ της Περιφέρειας, ο γενικός διευθυντής Δημόσιας Υγείας, ο διευθυντής της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Κοζάνης και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.

«Εάν κι εφόσον επιδεινωθούν τα στοιχεία θα επανεξετάσουμε όλα τα μέτρα» τόνισε χθες ο υπουργός Υγείας Β..Κικίλιας, στην ενημερωση για την πορεία της πανδημίας αναφερόμενος σε Κοζάνη και Δυτική Αττική, όπου, όπως είπε,η κατάσταση κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή. 

 «Θέλουμε να υπερασπιστούμε τον κόπο και την προσπάθεια όλων αυτών των εβδομάδων» υπογράμμισε, και γι αυτό «εάν και εφόσον επιδεινωθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα, θα επαναξιολογηθούν όλα τα μέτρα ανάλογα με τους δείκτες και τα επιδημιολογικά στοιχεία τα οποία θα προκύπτουν», πρόσθεσε. 

Ο κ. Κικίλιας επίσης, ανακοίνωσε και τις περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα. Πρόκειται για το Κιλκίς, την Ξάνθη, την Πιερία, τη Δράμας, τη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη, τη Ροδόπη, τα Γρεβενά, την Πέλλα και τη Λάρισα.  

Να σημειωθεί ότι χθες συνεδρίασε, για την κατάσταση στην Κοζάνη, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, όπως ανέφερε κ. Κικίλιας.