Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για το C4I



Την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου επισκέφθηκε σήμερα αντιπροσωπεία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση του C4i, δηλαδή για την προμήθεια του συστήματος ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα ζητήσει από τη Βουλή το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής και όλο το φάκελο για την υπόθεση της Siemens προκειμένου να διαπιστώσει εάν είχαν τεθεί υπόψιν του κοινοβουλίου όλα τα στοιχεία.

Τώρα, οι βουλευτές ζητούν απαντήσεις σχετικά με την πορεία της υπόθεσης του C4i και κατέθεσαν αναφορά στην κυρία Δημητρίου με θέμα «ποινικές ευθύνες πρώην υπουργών για ζητήματα διαφθοράς που ζημίωσαν το Δημόσιο».

Την αναφορά υπογράφουν οι βουλευτές Βασίλης Κεγκέρογλου, Γεώργιος-Δημήτριος Καρράς, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου και Γιάννης Κουτσούκος.

Η αντιπροσωπεία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ επικαλείται το υπ΄ αριθμ. 1732/2017 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών με το οποίο στάλθηκαν 18 κατηγορούμενοι στο εδώλιο και το οποίο όπως αναφέρουν υιοθέτησε πλήρως την εισαγγελική πρόταση με την οποία διαπιστώθηκε ότι οι υπουργοί της Κυβέρνησης του Κ. Καραμανλή ζημίωσαν το Ελληνικό Δημόσιο σε ποσό που υπερβαίνει τα 147.000.000 ευρώ. Η ζημιά προκλήθηκε από τους πρώην υπουργούς της ΝΔ Προκόπη Παυλόπουλο, Βύρωνα Πολύδωρα και Χρήστο Μαρκογιαννάκη.

«Σύμφωνα με τις παραδοχές του βουλεύματος προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις ότι οι εκπρόσωποι της εταιρείας SAIC που υπέγραψαν την 5η και 7η τροποποίηση της σχετικής σύμβασης καθώς και ο Μιχαήλ Χριστοφοράκος, διευθύνων σύμβουλος της Siemens ΑΕ προκάλεσαν στα ως άνω πολιτικά πρόσωπα την απόφαση να εκτελέσουν τις πράξεις αυτές (υπογραφές τροποποιήσεων και πρωτοκόλλου παραλαβής)» επισημαίνεται στην αναφορά των βουλευτών.

Με την αναφορά τους, οι βουλευτές γνωστοποιούν στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τα ερωτήματα που έχουν απευθύνει στον υπουργό Δικαιοσύνης για το ζήτημα και καταλήγουν :

«Δια της παρούσης δε αναφορά μας, θέτουμε σε γνώση Σας το ως άνω ιστορικό, δεδομένης της σοβαρότητας των διαλαμβανομένων στοιχείων και του περιεχομένου της όλης υποθέσεως, η οποία άπτεται ποινικών ευθυνών πρώην κυβερνητικών στελεχών, σας ζητούμε να επιληφθείτε αυτής, κατά το λόγο αρμοδιότητα σας, για την παροχή των αναγκαίων απαντήσεων και διευκρινήσεων περί του μέχρι σήμερα χειρισμού της σχετικής δικογραφίας.

Ευελπιστούμε δε ότι η κατατιθέμενη αναφορά θα υποστηρίξει και διευκολύνει το έργο σας και την υψηλή θεσμική σας αποστολή».

Κατά την έξοδο τους από το δικαστικό Μέγαρο ο Βασίλης Κεγκέρογλου δήλωσε «είμαστε εδώ για να αποτρέψουμε μεθοδεύσεις για συγκάλυψη. Όλα στο φως».