Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Στη Τζιά κλιμάκιο του ΕΟΔΥ: Τεστ κορωνοϊού για τους 190 αλλοδαπούς του τουρκικού δεξαμενόπλοιου..



Στη Τζια μετέβη πριν από λίγο πολυμελές κλιμάκιο στελεχών του ΕΟΔΥ. Αποστολή τους να υποβάλουν σε τεστ για κορωνοϊό τους 190 αλλοδαπούς επιβάτες του τουρκικού δεξαμενόπλοιου Dorduncu, το οποίο είχε προσαράξει στο λιμάνι του νησιού, τα ξημερώματα της 16ης Μαρτίου. 

Πρόκειται για 123 άνδρες, 29 γυναίκες και 38 παιδιά, οι οποίοι παρέμεναν σε καραντίνα στις εγκαταστάσεις ενός παλιού ξενοδοχείου που ανήκει στον δήμο. Τρεις από τις γυναίκες ήταν σε κατάσταση προχωρημένης εγκυμοσύνης και έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο "Αλεξάνδρα" στην Αθήνα, ενώ τρεις Σύροι 32, 38 και 26 ετών συνελήφθησαν ως οι διακινητές των μεταναστών.

Η 14ήμερη καραντίνα ολοκληρώνεται και ενόψει της μεταφοράς των προσφύγων και μεταναστών σε κλειστή δομή της ενδοχώρας κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μετέβη το μεσημέρι του Σαββάτου στη Τζια. Τα συνολικά 13 στελέχη του οργανισμού μεταφέρθηκαν με σκάφος του Λιμενικού που απέπλευσε από το Λαύριο.

Πρόκειται να υποβάλουν σε τεστ για κορωνοϊό τους αλλοδαπούς και τα αποτελέσματα της διαδικασίας θα γίνουν γνωστά τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Οι 190 μετανάστες δεν έχουν δικαίωμα να καταθέσουν αίτημα ασύλου καθώς συνελήφθησαν στη διάρκεια που είχε ανασταλεί η σχετική δυνατότητα λόγω της κρίσης στον Έβρο.

Σημειώνεται ότι σήμερα το πρωί, ένα ακόμη παλιό τουρκικό δεξαμενόπλοιο εντοπίστηκε να κινείται ύποπτα μεταξύ Σάμου και Χίου.