Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Στενός συνεργάτης του Παλαιοκώστα μοίραζε κοκαΐνη σε επώνυμους κοσμικούς



Έναν από τους πιο επικίνδυνους κακοποιούς, στενό συνεργάτη του Βασίλη Παλαιοκώστα αλλά και του αυτόχειρα ληστή του Διστόμου Σπύρου Δραβίλα, συνέλαβε η Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής καθώς φέρεται αρχηγός μεγάλου κυκλώματος που διακινούσε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης στα καλά στέκια της Αθήνας.

Η σπείρα, την οποία αποτελούσαν 8 άτομα, έξι Αλβανοί και δυο Έλληνες, εισήγαγε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης, κατεργασμένου χασίς και «skunk» από την Ολλανδία στην Ελλάδα και στην συνέχεια χρησιμοποιώντας ΤΑΞΙ, την διακινούσαν σε περιοχές όπως το Μαρούσι, το Χαλάνδρι και τα καλά στέκια του Πειραιά.
Μάλιστα, η σπείρα ειχε εφαρμόσει... «μάνατζμεντ» οικονομικής κρίσης, καθώς είχε κατεβάσει την τιμή πώλησης του γραμμαρίου της κοκαΐνης στα 45 Ευρώ, ανεβάζοντας παράλληλα την ποιότητα του ναρκωτικού, ώστε να προσελκύσουν περισσότερους πελάτες.
Οι χώροι που διακινούσαν τα ναρκωτικά οι Αλβανοί κακοποιοί ήταν τα καλά μπαρ και κλαμπ των Βορείων προαστίων, αλλά και τα ακριβά στέκια του Πειραιά.

Μάλιστα για να μην κινούν τις υποψίες, η διακίνηση των ναρκωτικών γίνονταν με ΤΑΞΙ, καθώς οι διακινητές του κυκλώματος έφθαναν στο προκαθορισμένο σημείο του ραντεβού με ΤΑΞΙ, των οποίων βέβαια οι οδηγοί, οι δυο Έλληνες συλληφθέντες δηλαδή, όχι μόνο γνώριζαν ποιους μετέφεραν και πού, αλλά έπαιρναν και επιπλέον χρήματα για αυτή την... εξυπηρέτηση.
Όπως προέκυψε από την έρευνα της Δίωξης Ναρκωτικών, η πολυδαίδαλη σπείρα είχε Αλβανούς συνεργάτες ακόμα και στην Ολλανδία, οι οποίοι κανόνιζαν την αγορά ποσοτήτων κοκαΐνης και χασίς, τα οποία στην συνέχεια έστελναν, με τρόπο που ακόμα δεν έχει εξακριβωθεί στην Ελλάδα, όπου παραλάμβαναν τα ναρκωτικά οι συνεργοί του Αλβανού κακοποιού και στενού συνεργάτη του Βασίλη Παλαιοκώστα.

Ήδη για την εξάρθρωση της σπείρας έχει ενημερωθεί η ΙΝΤΕΡΠΟΛ και βέβαια έχουν στα χέρια τους τα στοιχεία των τριών Αλβανών στην Ολλανδία, τους οποίους ήδη προσπαθούν να εντοπίσουν προκειμένου να τους συλλάβουν.
Η πολυσχιδής σπείρα φαίνεται πως είχε μεγάλο πελατολόγιο, καθώς στα χέρια του φερόμενου αρχηγού της σπείρας βρέθηκε μια ηλεκτρονική ατζέντα με στοιχεία πελατών, η οποία ίσως να περιέχει ακόμα και ονόματα «φωτιά» που είναι δυνατόν να συνταράξουν τους κοσμικούς κύκλους της Αθήνας.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, έπειτα από παράλληλες επιχειρήσεις σε Καλλιθέα, Ν. Σμύρνη, Γέρακα και Πειραιά, κατάφεραν να συλλάβουν οκτώ άτομα και να κατασχέσουν, 12 κιλά και 673 γραμμάρια κοκαΐνης, πάνω από 13 κιλά κατεργασμένου χάσις, 9 κιλά χασίς τύπου skunk, 3 αυτοκίνητα τα δυο ΤΑΞΙ, 62.900 Ευρώ, 100 δολάρια, ένα πιστόλι, 33 κινητά τηλέφωνα, 4 ζυγαριές και μια μεταλλική πρέσα για την τυποποιήσει των ναρκωτικών.
Όλοι οι συλληφθέντες με την δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βαρος τους οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα.

 Ποιος είναι ο Pagiot Papa ή Getin

«Λαβράκι» έβγαλε η Δίωξη Ναρκωτικών με την σύλληψη του Αλβανού μεγαλεμπόρου ναρκωτικών, καθώς αποδείχθηκε πως πρόκειται για στενό συνεργάτη του Βασίλη Παλαιοκώστα, ο οποίος μάλιστα είχε παίξει κεντρικό ρόλο στην απόδραση του Έλληνα «φαντομά» από τις φυλακές Κορυδαλλού.
Ο 36χρονος κακοποιός είναι καταζητούμενος από την Ασφάλεια Αττικής, καθώς το 2006 μαζί με το Σπύρο Δραβίλα είχαν νοικιάσει το ελικόπτερο που χρησιμοποίησαν στην συνέχεια για να αποδράσουν από τις φυλακές ο Βασίλης Παλαιοκώστας και ο επίσης γνωστός κακοποιός, Αλκέτ Ριτζάϊ.
Τότε ο πιλότος του ελικοπτέρου, τον οποίο βέβαια οι κακοποιοί είχαν απειλήσει ότι θα δολοφονήσουν εάν δεν τους μεταφέρει εκεί που θέλουν, είχε αναγνωρίσει στις φωτογραφίες που του έδειξαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας τον Αλβανό κακοποιό, Panagiot Getian, ως το δεύτερο άτομο που ήταν στο εσωτερικό του ελικοπτέρου και κρατούσε όπλο με το οποίο και τον απειλούσε.
Τότε ο Αλβανός κακοποιός είχε καταφέρει να διαφύγει την σύλληψη, παρά το γεγονός ότι είχε σχέση με τις μεγαλύτερες ομάδες «νονών» της νύχτας που εκείνη την εποχή εξαρθρώνονταν, διαφεύγοντας στην πατρίδα του όπου και άλλαξε ακόμα και στοιχεία. Ο 36χρονος, όπως αποδείχθηκε, επέστρεψε στην Ελλάδα με πλαστά στοιχεία ταυτότητας και συνέχισε τις παρανομίες, αυτή τη φορά διακινώντας μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης.

Ωστόσο η παρατηρητικότητα υψηλόβαθμου Αξιωματικού της Ασφάλειας, ο οποίος ήταν ένας από τους «κυνηγούς» του επικινδύνου κακοποιού, στάθηκε σημαντική καθώς όταν είδε την φωτογραφία του συλληφθέντα φερόμενου αρχηγού της σπείρας των εμπόρων, άρχισε να αναρωτιέται πού τον είχε ξαναδεί, καθώς ο κακοποιός είχε αλλάξει ονοματεπώνυμο.
Μέσα σε λίγα λεπτά η απάντηση από τα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ του έλυσε την απορία, καθώς διαπιστώθηκε πως ήταν ο στενός συνεργάτης του Παλαιοκώστα με αποτέλεσμα να ενισχυθούν οι υποψίες πως όλο αυτό το διάστημα ο 36χρονος, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο βοηθούσε τον νούμερο ένα Έλληνα καταζητούμενο.

 Ατζέντα «φωτιά»

Μια ηλεκτρονική ατζέντα κλειδωμένη με κωδικούς, είχαν στην κατοχή τους τα μέλη του κυκλώματος. Μάλιστα είχαν κολλήσει στην ατζέντα ετικέτα με την ένδειξη «πελάτες – στοιχεία», και η οποία βέβαια μάλλον περιέχει τα ονόματα των μονίμων πελατών του κυκλώματος, που αγόραζαν συστηματικά γραμμάρια κοκαΐνης.
Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών που εξάρθρωσαν την σπείρα έστειλαν την ηλεκτρονική ατζέντα στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να την «ξεκλειδώσουν», καθώς εκτιμάται πως περιέχει το σύνολο των μονίμων πελατών του κυκλώματος που μοίραζε κοκαΐνη στα καλά στέκια των βορείων προαστίων, αλλά και του Πειραιά.

Επίσης δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο η κλειδωμένη ατζέντα να περιέχει ακόμα και ονόματα "φωτιά", όσον αφορά στους πελάτες της κόκας που είναι δυνατόν να συνταράξουν με την αποκάλυψή τους τα κοσμικά σαλόνια της πρωτεύουσας, όπως έγινε πρόσφατα με το κύκλωμα της Μυκόνου.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί περιμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα των εργαστηρίων προκειμένου να διαπιστώσουν το εύρος της δραστηριότητας της σπείρας των εμπόρων ναρκωτικών.