Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Σταμάτης: Έρχεται το νέο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Αστεγίας



Ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, κ. Γιώργος Σταμάτης, συμμετείχε ως μέλος της Ευρωπαϊκής Πλατφόρμας για την Καταπολέμηση της Αστεγίας, στη συνάντηση του δικτύου EUROCITIES, που έλαβε χώρα στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, με αντικείμενο την ανταλλαγή καλών διεθνών πρακτικών για την αντιμετώπιση της αστεγίας των νέων.

Στο δίκτυο EUROCITIES συμμετέχουν περισσότερες από 200 πόλεις από 38 χώρες, οι οποίες μέσω της ανταλλαγής καλών πρακτικών έχουν ως στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών της Ευρώπης.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο κ. Σταμάτης παρουσίασε το πλέγμα των πολιτικών που σχεδιάζει και υλοποιεί το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την υποστήριξη των πολιτών που διαβιούν σε συνθήκες έλλειψης στέγης και ακραίας φτώχειας, τονίζοντας ότι οι πολιτικές αυτές θα αποτυπωθούν στο νέο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Αστεγίας.

Ειδικότερα, ο κ. Σταμάτης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία», στο πρόγραμμα «Κάλυψη» και στο πιλοτικό πρόγραμμα για την Κοινωνική Κατοικία.