Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Στ. Θεοδωράκης: Μόνο το Ποτάμι δεν έχει καμία ευθύνη για το κυβερνητικό παρελθόν



«Το Ποτάμι είναι η μόνη κεντρώα φιλελεύθερη δύναμη που δεν έχει καμία ευθύνη για το κυβερνητικό παρελθόν» δήλωσε απόψε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο επικεφαλής του Ποταμιού συμπλήρωσε πως ο κόσμος έχει αγανακτήσει σήμερα με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θυμάται ότι και οι παλιοί υπουργοί έκαναν αντίστοιχα ατοπήματα και κατά συνέπεια «δεν υπάρχει άλλη δύναμη στο κέντρο που να εκφράζει το καινούριο».

Ερωτηθείς για την Ε.Ε, ο κ. Θεοδωράκης υπενθύμισε την ταύτιση της ατζέντας Μακρόν με τις ριζοσπαστικές προτάσεις που είχε καταθέσει το Ποτάμι ήδη από το 2014, όπως το ενιαίο αμυντικό δόγμα, αλλά και η κοινή οικονομική πολιτική. «Το τρίτο ρεύμα της Ευρώπης, υπό τον Πρόεδρο Μακρόν, έχει στόχο την Αναγεννημένη Ευρώπη με έναν κοινό υπουργό Οικονομικών που θα ενισχύει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έναντι των πολυεθνικών κολοσσών που πρέπει να φορολογηθούν, όπως το Facebook και το Netflix και θα ενισχύει τις εξαγωγές, ώστε να διατηρήσουμε μια Ευρώπη δυνατή στο νέο παγκόσμιο χάρτη» είπε.

Σχετικά με την προεκλογική δράση του Ποταμιού, τόνισε πως πραγματοποιήθηκε μία από τις μεγαλύτερες περιοδείες που έχουν γίνει σε όλη τη χώρα, 8.000 χιλιομέτρων, και πως το μήνυμα που μετέφεραν οι πολίτες ήταν ξεκάθαρο: «Προχώρα Ποτάμι! Πήγαινε κόντρα σε αυτόν τον άγριο διπολισμό που βλέπουμε το τελευταίο διάστημα με τις βρισιές στη Βουλή και τον υποβιβασμό του κοινοβουλευτικού έργου, χωρίς κάποιο αποτέλεσμα για τους Έλληνες».

Καταλήγοντας, υπογράμμισε πως το ψηφοδέλτιο του Κινήματος «με τους 42 επαΐοντες, γνωστικούς ανθρώπους, αποδεικνύει πως το Ποτάμι είναι αστείρευτο».