Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Σπίρτζης: «Δεν υπάρχει σχέδιο για τις φωτιές - Σοβαρές ελλείψεις και απουσία συντονισμού!»



Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης αναφέρθηκε στις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη στη χώρα μας τονίζοντας πως υπάρχει τεράστια έλλειψη συντονισμού αλλά και σχέδιο από την κυβέρνηση για την πρόωρη κατάσβεσή τους. 

«Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για τη χώρα οφείλουμε όλοι να συνδράμουμε για να σώσουμε ό,τι μπορεί να σωθεί», υπογραμμίζει ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης για τις πυρκαγιές.

«Απευθύνουμε ωστόσο έκκληση στην κυβέρνηση που έχει την επιχειρησιακή ευθύνη, να ενημερώσει δημόσια και υπεύθυνα τους πολίτες για το ποιο ακριβώς είναι το σχέδιο της Πολιτικής Προστασίας», προσθέτει, απευθύνοντας συγκεκριμένα ερωτήματα:

«Πόσα εναέρια μέσα επιχειρούν, από ποια ώρα, πού ακριβώς επιχειρούν και ποια η διασπορά τους στη χώρα, γιατί αυξάνονται οι δημόσιες καταγγελίες για σοβαρές ελλείψεις και απουσία συντονισμού, γιατί δε ζητήθηκε έγκαιρα ισχυρή ενίσχυση του στόλου από άλλες χώρες».

«Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη και το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να πορευόμαστε δίχως σχέδιο», καταλήγει ο Χρ. Σπίρτζης.

Μάλιστα το θέμα αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ το θέτει στη Βουλή με ερώτηση που καταθέτει για το συντονισμό και την «εξαιρετικά αργοπoρημένη εμπλοκή» των διαθέσιμων μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων στην κατάσβεση των πυρκαγιών.