Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 -

Σούζαν Ίτον: Δείτε σε βίντεο την αδικοχαμένη βιολόγο να μιλά για την επιστήμη που τόσο αγαπούσεΣοκαρισμένη εξακολουθεί να παρακολουθεί η κοινή γνώμη την υπόθεση της στυγερής δολοφονίας της Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ίτον στα Χανιά, μετά και τις τελευταίες λεπτομέρειες που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τα κίνητρα του διεστραμμένου δράστη. 

Η Αμερικανίδα επιστήμονας και καθηγήτρια μοριακής βιολογίας στο Ινστιτούτο Μοριακής Κυτταρικής Βιολογίας και Γενετικής Μαξ Πλανκ στη Δρέσδη της Γερμανίας, είχε έρθει στην Κρήτη για να συμμετάσχει σε επιστημονικό συνέδριο που πραγματοποιείτο στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης στο Κολυμπάρι.

Μερικές μέρες μετά τη δήλωση της εξαφάνισή της, το πτώμα της άτυχης γυναίκας βρέθηκε στα τούνελ πάνω από το Μάλεμε και έκτοτε, μέρα με τη μέρα, γίνονταν γνωστά ολοένα και περισσότερα για τον φρικτό τρόπο που δολοφονήθηκε, μέχρι τη στιγμή που τελικά εντοπίστηκε ο δράστης και ομολόγησε τα όσα ειδεχθή έκανε πάνω στην αδικοχαμένη 60χρονη.

Η άτυχη γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή χωρίς να έχει προλάβει να αποχαιρετήσει κανέναν. Οι δικοί της άνθρωποι κάνουν λόγο για έναν υπέροχο άνθρωπο και μια σπουδαία επιστήμονα. Αυτό επιβεβαιώνει και η επαγγελματική πορεία της, αφού της είχε απονεμηθεί το 2006 το Βραβείο Αριστείας στην Έρευνα των Γυναικών στη Κυτταρική Βιολογία, από την Αμερικανική Εταιρεία Κυτταρικής Βιολογίας.

Δείτε στο βίντεο που δημοσιεύει το zarpanews.gr, την αδικοχαμένη επιστήμονα ενώ μιλά για το αντικείμενο της:

 

 

Πηγή: zarpanews.gr