Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

ΣΟΚ: 68χρονη πέθανε λίγες ώρες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer



Μια 68χρονη στην Πέλλα πέθανε  λίγες ώρες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer.

Η 68χρονη έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου στις 14 Απριλίου και τη δεύτερη στις 4 Μαΐου, ωστόσο λίγες ώρες αργότερα άρχισε να νιώθει ζαλάδες και είχε εμετούς, εμφανίζοντας παράλληλα παράλυση στα χέρια και στα πόδια. 

Τα παιδιά της την πήγαν στο νοσοκομείο όπου αφού περιέγραψε στον εφημερεύοντα γιατρό τα συμπτώματα που είχε, υποβλήθηκε σε εξετάσεις οι οποίες βγήκαν «καθαρές».

Σύμφωνα με τους συγγενείς της, οι γιατροί την καθησύχασαν ότι τα συμπτώματα που είχε ήταν απλά παρενέργειες της δεύτερης δόσης του εμβολίου και ως εκ τούτου πήρε εξιτήριο. 

Λίγες ώρες όμως αργότερα, ανέβασε πυρετό και παρουσίασε ξανά τα ίδια συμπτώματα με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις της πριν φτάσει στο νοσοκομείο. Τελικά οδηγήθηκε στη ΜΕΘ όπου διασωληνώθηκε, ωστόσο μόλις μισή ώρα αργότερα έχασε τη ζωή της.

Η άτυχη γυναίκα, όπως κατέστησε σαφές η οικογένειά της, δεν είχε υποκείμενο νόσημα, ενώ ήταν σε άριστη φυσική κατάσταση.

Όπως μάλιστα μετέδωσε το OPEN, η οικογένεια της άτυχης γυναίκας έχει καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος» του OPEN TV, ο δικηγόρος της οικογένειας, Αντώνης Ξυλουργίδης εξηγεί πως η γυναίκα έκανε την δεύτερη δόση του εμβολίου στις 4 Μαΐου, αλλά μετά από λίγες ώρες άρχισε να νιώθει ζαλάδες, είχε εμετούς και σφίξιμο στο στήθος.  Αμεσα μεταφέρθηκε από τα παιδιά της στο νοσοκομείο, όπου και έκανε μία σειρά από εξετάσεις.

Όπως ο ίδιος συμπληρώνει, οι γιατροί καθησύχασαν την οικογένεια λέγοντας πως τα συμπτώματα που είχε ήταν παρενέργειες της δεύτερης δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού και πως θα περνούσαν. Ετσι, της έδωσαν εξιτήριο. Τo ίδιο βράδυ όμως, τα συμπτώματα επέστρεψαν και επιδεινώθηκαν. Η γυναίκα μετέβη για δεύτερη φορά στο νοσοκομείο, όπου διασωληνώθηκε και τελικά κατέληξε, χωρίς οι γιατροί να έχουν βγάλει συμπέρασμα για τα αίτια.

«Η γυναίκα έκανε το επόμενο βήμα για να προστατευτεί από τον κορονοϊό και αυτή την στιγμή κανείς δεν γνωρίζει τον λόγο που πέθανε. Δεν ξέρουμε καν αν υπέστη ανακοπή», υπογραμμίζει ο κ. Ξυλουργίδης. Την Τρίτη 11 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί νεκροψία νεκροτομή για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου.