Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Σήμερα το τελευταίο αντίο στην 20χρονη Αλέκα. Σοκάρουν τα αίτια του θανάτου της στο ασανσέρ



Αποκλείει τα παθολογικά αίτια για το θάνατο της 20χρονης Αλέκας, από το Αγρίνιο, η οποία και έσβησε σε ασανσέρ ξενοδοχείου, στον Σταυρό Ακρωτηρίου στα Χανιά, ο ιατροδικαστής Μανόλης Παπαδομανωλάκης αλλάζοντας άρδην τα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα

H κηδεία της αδικοχαμένης Αλέκας θα γίνει σήμερα στις 3 το μεσημέρι, το Αγρίνιο, στον Ιερό Ναό Αγίου Λουκά Κάτω Μακρυνούς, τόπο καταγωγής της νεαρής γυναίκας από την Κάτω Μακρινού της Μακρυνείας του δήμου Αγρινίου, με τον πόνο πόνος των δικών της να είναι ανείπωτος.

Το κορίτσι κατέληξε το πρωί της Τετάρτης στις 10.30, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Χανίων όπου και νοσηλευόταν εδώ και μέρες από την 20η Σεπτεμβρίου όταν και βρέθηκε σε κωματώδη κατάσταση μέσα στο ασανσέρ του ξενοδοχείου όπου εργαζόταν κατά τους θερινούς μήνες κάνοντας την πρακτική της.

Και ενώ η Επιθεώρηση Εργασίας εξάλλου παρακολούθησε την υπόθεση και αναμένεται και το σχετικό πόρισμα η νεκροψία-νεκροτομή που διενεργήθηκε διαφωτίζει για τα αίτια.

Σύμφωνα λοιπόν με τον ιατροδικαστή Αντώνη Παπαδομανωλάκη, η εγκληματική ενέργεια αποκλείεται όπως και τα παθολογικά αίτια.

Mιλώντας στο agriniowebradio.gr o κ. εκτιμά πως ενδεχομένως «πρόκειται για εργατικό ατύχημα καθώς η κοπέλα έκανε την πρακτική της στο ξενοδοχείο. Ίσως κάποιο ρούχο της να μάγκωσε στο κενό».

Τονίζει πως αυτοί οι ανελκυστήρες δεν έχουν πόρτες και στην μπροστινή πλευρά τους υπάρχει τοίχος. «Γι’ αυτό θέλω να δω τον χώρο. Ίσως να προκλήθηκε ένας απαγχονισμός ατυχηματικού χαρακτήρα. Όχι απαγχονισμός αυτοκτονίας», σημειώνει προσθέτοντας πως τις επόμενες ημέρες θα επισκεφθεί το σημείο, δηλαδή τον ανελκυστήρα, όπου βρέθηκε αναίσθητη η κοπέλα, αν και έχουν περάσει 13 ημέρες και δεν υπάρχουν σημάδια. «Έχει κάτι στον λαιμό, στον τράχηλο, το οποίο- εξ αποκλεισμού άλλων αιτιών- υποθέτω ότι έχει σχέση με αυτό που συνέβη εκεί ως εργατικό ατύχημα», λέει.

Ο ιατροδικαστής αποκλείει τα παθολογικά αίτια ως αιτία της κατάστασης της 20χρονης όταν εντοπίστηκε στο ασανσέρ ενώ ερωτώμενος για το αν έχει δει τα ρούχα που φορούσε η κοπέλα την ημέρα του τραγικού περιστατικού απαντά: «Όχι. Εγώ ενημερώθηκα σήμερα που η κοπέλα έφυγε από τη ζωή. Δεν γνώριζα καν το περιστατικό. Επηρεαστήκαμε πολύ και ο συνεργάτης μου και εγώ. Μιλάμε για ένα νέο παιδί. Είναι πολύ βαρύ αυτό που συνέβη…».

Η 22χρονη, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, υπέστη ασφυξία θέσης . « Μία σπάνια ασφυξία.

Η πιο συνηθισμένη είναι ο απαγχονισμός. Μετά είναι ο στραγγαλισμός και σπανίως είναι η ασφυξία θέσης η οποία διακόπτει την κυκλοφορία του αίματος προς τον εγκέφαλο.

Παθαίνει αυτό που λέμε ανοξία και νέκρωση στη συνέχεια αν καθυστερήσει να πάρει μπρος ο εγκέφαλος, ο οποίος κάνει 6-7 λεπτά το ανώτερο χωρίς οξυγόνο. Κάτι τέτοιο συνέβη και μετά είχε 13 μέρες επιβίωσης στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας», αναφέρει ο ιατροδικαστής για τον τραγικό θάνατο που σοκάρει την Αιτωλοακαρνανία.