Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Σήμερα στον Πύργο η κηδεία της Σιμόνα Βιρτζίλι: Ο αγώνας που έδωσε μόνη μέχρι το τέλος..



Συγκλονίζει η απώλεια της Σιμόνα Βιρτζίλι από τον Πύργο, της πνευμονολόγου- φυματιολόγου/ εντατικολόγου, διευθύντριας της ΜΕΘ του “Ερρίκος Ντυνάν”. Η χήρα του δολοφονημένου Μανώλη Καντάρη, όπως γράψαμε χθες κατέληξε το βράδυ της Πέμπτης νικημένη από τον καρκίνο.

Η μητέρα δύο παιδιών, του Γιώργου και της Εμμανουέλα, έδειξε απίστευτη δύναμη τα τελευταία χρόνια. Από τη στιγμή που κλήθηκε να διαχειριστεί τη δολοφονία του συζύγου της λίγη ώρα πριν φέρει στον κόσμο την κόρη της, έως προχθές, που έφυγε… Ιδιαίτερα ο αγώνας της για τον καρκίνο ήταν κάτι που γνώριζαν ελάχιστοι. Η ίδια είχε κρατήσει ως προσωπική της υπόθεση που τελικά ήταν άνιση.

Ακόμα και η πρώην πεθερά της μητέρα του Μανώλη Καντάρη δεν γνώριζε πως η Σιμόνα ανεβαίνει αυτό το Γολγοθά. Λιγοστοί δικοί της άνθρωποι γνώριζαν και σιωπούσαν σεβόμενοι την απόφασή της να κρατήσει για την ίδια αυτό τον αγώνα.

Η είδηση του θανάτου της σε ηλικία 50 ετών έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στον Πύργο. Στην πόλη που μεγάλωσε και αγάπησε.

Η οικογένειά της δέχθηκε πολλά χτυπήματα… Η απώλεια του πατέρα της Λουτσιάνο, σε μικρή ηλικία, η δολοφονία του συζύγου της πριν από δέκα χρόνια και τώρα ο θάνατός της…

Η κηδεία της θα γίνει από τον Ι.Ν. Αγ. Πάντων - Α’ Κοιμητήριο Πύργου, σήμερα Σάββατο στις 11 το πρωί .