Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Το σχόλιο Μητσοτάκη για τη δήλωση του Αρχιεπισκόπου και η επίσκεψη στο Άγιον Όρος



Αυτονόητη χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη δήλωση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου η οποία έβαλε τέλος στην παραφιλολογία για την ανάμειξη της Εκκλησίας στην προεκλογική περίοδο.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στη τηλεόραση του MEGA o Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Πρωθυπουργός, χαρακτήρισε αυτονόητη τη δήλωση του Μακαριωτάτου και τόνισε ότι θα πρέπει να την λάβουμε όλοι μας πολύ σοβαρά. “Οι πραγματικοί πατριώτες κρίνονται στην πράξη και όχι στα λόγια. Η εκκλησία έμενε, μένει και πρέπει να μένει μακριά από την όποια κομματική αντιπαράθεση” και συμπλήρωσε ότι είναι αδιανόητο πολιτικά κόμματα να προβάλουν ότι έχουν τη στήριξη της Εκκλησίας.

Αποστάσεις από την εμπλοκή και ανάμειξη στην προεκλογική περίοδο έχουν λάβει και μοναστήρια του Αγίου Όρους, ενώ Μητροπολίτες τόσο από άμβωνα όσο και με δηλώσεις τους έχουν τονίσει ότι η Εκκλησία δεν έχει καμία σχέση με όσα γράφονται και ακούγονται.

Η επίσκεψη στο Άγιον Όρος
Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε και για την προγραμματισμένη εδώ και καιρό, όπως είπε, επίσκεψή του στην Αθωνική Πολιτεία. Μάλιστα θα συνοδεύεται από τον γιό του και οι ημερομηνίες που θα βρεθεί σε μοναστήρια του Άθωνα είναι 4 και 5 Ιουνίου.

“Ήταν κάτι προγραμματισμένο εδώ και καιρό. Θυμάμαι είχα πάει για πρώτη φορά στο Άγιο Όρος το 1986 με είχε πάει ο πατέρας μου και είχα πάει με κάποιους φίλους μου τότε. Θα πάω και εγώ με τον γιό μου, οποίος δεν έχει πάει, οπότε θα περάσουμε Κυριακή και Δευτέρα, είναι και το Αγίου Πνεύματος, δεν προσφέρεται άλλωστε για πολιτική αυτή η βόλτα”, είπε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ope.gr ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να επισκεφθεί τρεις μονές του Αγίου Όρους ενώ στη μία από αυτές θα διανυκτερεύσει.

ΠΗΓΗ: orthodoxianewsagency.gr