Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

Σεισμός στην Αλβανία: Θρίλερ με το εγκλωβισμένο παιδί στα ερείπια - «Δεν έχουμε ελπίδες» λέει ο πατέρας



Ο χρόνος μοιάζει να έχει παγώσει στην Αλαβανία μετά το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου, που άφησε πίσω του 31 νεκρούς. Το μέγεθος της τραγωδίας ανυπολόγιστο, ενώ η αγωνία κορυφώνεται για την τύχη των εγκλωβισμένων στα ερείπια.

Άνδρες της ΕΜΑΚ, μαζί με Αλβανούς διασώστες προσπαθούν να απεγκλωβίσουν ανθρώπους που βρίσκονται θαμμένοι στα συντρίμμια ενός κτιρίου στην πόλη Τουμάν.

Στο συγκεκριμένο σημείο, οι διασώστες επιχειρούσαν τη στιγμή που σημειώθηκε νωρίτερα το απόγευμα και ο μεγάλος μετασεισμός μεγέθους 5,3 Ρίχτερ, γεγονός που καθυστέρησε την όλη επιχείρηση.

Ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha μετέδωσε τις κοπιώδεις προσπάθειες των διασωστών. Συγκλονίζει ο πατέρας που βίωσε τον πόνο της απώλειας, καθώς η μητέρα του απεγκλωβίστηκε νεκρή, ενώ το ένα του παιδί βρίσκεται στα χαλάσματα.

 

«Ελπίδες δεν έχουμε», τα σπαρακτικά λόγια του πατέρα για το εγκλωβισμένο παιδί του.

Το επτάχρονο παιδί του, η αδελφή και η μητέρα του βρίσκονταν στον τέταρτο όροφο του κτιρίου και όταν σημειώθηκε ο σεισμός ξεκίνησαν να κατεβαίνουν για να διαφύγουν.

Μόλις έφτασαν στον πρώτο όροφο, όμως, το κτίριο κατέρρευσε και εγκλωβίστηκαν στα συντρίμμια.

Κατάφεραν να βγουν ζωντανοί η γυναίκα του και το ένα τους παιδί, ωστόσο η μητέρα του απεγκλωβίστηκε νεκρή και το επτά ετών παιδί είναι ακόμη στα χαλάσματα.

Την ώρα που η απεσταλμένη του σταθμού βρισκόταν στον αέρα, οι διασώστες στο βάθος του πλάνου φαίνεται να τρέχουν και να εγκαταλείπουν το σημείο.

Λίγο αργότερα, ρίχνουν το φως από τους φακούς τους στο κτίριο, το οποίο μοιάζει να κρέμεται από μια κλωστή.

Λίγες στιγμές νωρίτερα, ένας άνδρας μίλησε ζωντανά στον τηλεοπτικό σταθμό, την ώρα που οι διασώστες ψάχνουν να βρουν το παιδί του που έχει εγκλωβιστεί.

Ο σκύλος της ΕΜΑΚ, Όσκαρ, είχε υποδείξει το σημείο λίγες ώρες νωρίτερα και ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσης.