Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Σε εξέλιξη και δεύτερη επιχείρηση της ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια - Δύο προσαγωγές



Σε δεύτερη επιχείρηση στα Εξάρχεια προχώρησαν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ αποτρέποντας ομάδα νεαρών να μπει στο εσωτερικό πολυκατοικίας.

Λίγη ώρα μετά την πρώτη επιχείρηση στην οδό Σπυρίδωνος Τρικούπη, κατά την οποία η αστυνομία προσήγαγε επτά άτομα, οι αρχές προχώρησαν σε δεύτερη έφοδο, αυτή τη φορά στην οδό Στουρνάρη 4.

Σύμφωνα  πληροφορίες, οι Αρχές έχουν προχωρήσει στην προσαγωγή δύο ατόμων. Δεν έχουν, ωστόσο, βρεθεί τα αντικείμενα προς χρήση με την έρευνα να συνεχίζεται.

Τα μέτρα της αστυνομίας είναι σε πλήρη εφαρμογή για την αποφυγή επεισοδίων, με τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. να πραγματοποιούν ελέγχους σε άτομα που θεωρούνται ύποπτα.

Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ

Λίγο μετά τις 17:00, ομάδα με μοτοσικλετιστές της ΕΛ.ΑΣ., δύο περιπολικά και άνδρες των ΜΑΤ κινήθηκαν στα Εξάρχεια και κατάφεραν να εμποδίσουν ομάδα 5-6 κουκουλοφόρων που επιχείρησαν να μπουν σε πολυκατοικία (δείτε εδώ).

Οι νεαροί αντιεξουσιαστές είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, ενώ έφεραν και σακίδια τα οποία ερεύνησαν και κατάσχεσαν οι αστυνομικοί. Δεν έγινε γνωστό τι υπήρχε μέσα στα σακίδια, αλλά σε δώμα στην ταράτσα της πολυκατοικίας εντοπίστηκαν βόμβες μολότοφ, αντιασφυξιογόνες μάσκες, γάντια, πέτρες κ.ά. αντικείμενα.

Ωστόσο οι κουκουλοφόροι έγιναν αντιληπτοί από τους αστυνομικούς, οι οποίο τους πρόλαβαν και τους απέτρεψαν από το να μπουν στην πολυκατοικία. Και οι έξι προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ καθώς ακινητοποιήθηκαν από τα ΜΑΤ και την Ομάδας «Δράση».