Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

Σαρηγιάννης: Θα φτάσουμε τα 2.000 κρούσματα αν ανοίξουν τα σχολεία



Για το ενδεχόμενο ανοίγματος Γυμνασίων-Λυκείων από την Δευτέρα, που τίθεται και πάλι στο «τραπέζι» της Επιτροπής και της κυβέρνησης, μίλησε το πρωί της Πέμπτης ο καθηγητής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Ο καθηγητής προέβλεψε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ότι τον επόμενο μήνα θα φτάσουμε σε τετραψήφιο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων.

«Αν προχωρήσουμε με τα ανοίγματα που έχουμε σχεδιάσει και με την ύπαρξη της μετάλλαξης στην κοινότητα, υπάρχει πολύ σοβαρή αύξηση στα πάνω από 2.000 μέσα στο Μάρτιο», προειδοποίησε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, τονίζοντας ότι, «με τα σημερινά στοιχεία, ακόμα και με τη μετάλλαξη, δεν θα φτάσουμε τόσο ψηλά».

Ο καθηγητής ανέφερε πως βάσει μοντέλου που έχει αναπτυχθεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το οποίο προβλέπει την πορεία των κρουσμάτων, η παρούσα αύξηση ήταν «προβλεπόμενη», όμως «λίγο πιο "τσιμπημένη" από αυτό που περιμέναμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες Τετάρτη, ο Δ. Σαρηγιάννης, μιλώντας στο OPEN TV, έκρουσε τον κώδωνα για την Αττική, λέγοντας πως «κοκκινίζει», ενώ ανέφερε πως για την εν λόγω εξέλιξη ευθύνεται και το άνοιγμα των καταστημάτων στο λιανεμπόριο, ενώ σημείωσε πως οι μεταλλάξεις αλλάζουν τα δεδομένα στον χάρτη.