Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Σάμος: Ο φίλος του 19χρονου και ο καρδιολόγος περιγράφουν τις δραματικές στιγμές



Θρήνος επικρατεί στη Σάμο για το 19χρονο αγόρι, που έπεσε νεκρό ενώ έπαιζε μπάσκετ, στα υπαίθρια γήπεδα του κλειστού Γυμναστηρίου Καρλοβασίου.

Ο αδελφικός φίλος του 19χρονου και αυτόπτης μάρτυρας του τραγικού περιστατικού περιγράφει στο OPEN τα όσα συνέβησαν. Όπως καταγγέλλει, “το ένα ασθενοφόρο ήταν στην άλλη άκρη του νησιού. Αστυνομία έπαιρνα δεν υπήρχε, είχε γίνει ένα τροχαίο σε άλλο σημείο. Ήρθε ο οδηγός από το σπίτι του, με παντόφλες, και πήγε και πήρε το ασθενοφόρο για να έρθει στο γήπεδο, με παντόφλες”, λέει το αγόρι. Μάλιστα, σε άλλο σημείο, τονίζει πως “έπαιρνα το ΕΚΑΒ και μου έλεγαν ‘δεν μπορούμε να έρθουμε. Βάλ’ τον στο αμάξι και φερ’ τον να γλιτώσουμε χρόνο ‘”.

Την ίδια στιγμή, συγκλονίζει και η περιγραφή του καρδιολόγου Πέτρου Χατζηανδρέου, ο οποίος έσπευσε να βοηθήσει τον 19χρονο. "Είμαι καρδιολόγος, κλήθηκα εκεί, είμαι ελεύθερος επαγγελματίας με απινιδωτή. Πήγα και το παιδί ανένηψε. Το συνόδευσα στο νοσοκομείο όπου έφτασε ζωντανό με καρδιακή λειτουργία, όχι όμως και εγκεφαλική λειτουργία καλή όπου διασωληνώθηκε, μπήκε στη ΜΕΘ, όπου εκεί έγινε εξειδικευμένη βοήθεια από όλους τους ειδικούς, που είναι πάρα πολύ καλά ενημερωμένοι και καταρτισμένοι συνάδελφοι. Αλλά λόγω του προβλήματος έκανε τη μία ανακοπή μετά την άλλη και κατέληξε”.

Ερωτηθείς για το πόση ώρα έκανε το ασθενοφόρο για να φτάσει στο σημείο, ο κ. Χατζηανδρέου απάντησε πως “Αυτό είναι ένα πρόβλημα δεν το θυμάμαι ακριβώς, αλλά μία ώρα την έκανε” για να προσθέσει: “Αν περάσουν πέντε λεπτά, δεν συζητώ δέκα, ο εγκέφαλος είναι νεκρός. Η καρδιά μπορεί να ανανήψει με τον απινιδωτή, αλλά μετά έχει χαθεί ο εγκέφαλος, δηλαδή είναι θέματα λεπτών”.