Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Σάλος με τη φωτογραφία της βασίλισσας Μάξιμα χωρίς μάσκα στη Μήλο - Η δημόσια συγγνώμη



Ο βασιλιάς και η βασίλισσα της Ολλανδίας εξέφρασαν σήμερα τη λύπη τους γιατί παραβίασαν τον κανόνα της κοινωνικής αποστασιοποίησης κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στο νησί της Μήλου. Προκλήθηκε σάλος μετά τη δημοσίευση στο instagram μιας φωτογραφίας όπου το βασιλικό ζεύγος είναι πλάι πλάι με έναν άνδρα, χωρίς μάσκες.

Η φωτογραφία δείχνει τον βασιλιά Βίλεμ-Αλεξάντερ να φορά πουκάμισο με σηκωμένα μανίκια και να κρατά τη μάσκα στο χέρι. Στο πλευρό του η σύζυγός του Μάξιμα, χαμογελαστή.

Το βασιλικό ζευγάρι παραβίασε έτσι τον κανόνα της κοινωνικής αποστασιοποίησης που τηρείται σε πολλές χώρες ενώ η υγειονομική κατάσταση που έχει σχέση με την πανδημία συνεχίζει να επιδεινώνεται παγκοσμίως.

"Μια φωτογραφία δημοσιεύτηκε στα μέσα ενημέρωσης στην οποία κρατάμε ελάχιστη απόσταση. Μέσα στον αυθορμητισμό της στιγμής, δεν δώσαμε τη δέουσα προσοχή", εξήγησε το βασιλικό ζεύγος σε μήνυμα του στο Twitter. "Ασφαλώς θα έπρεπε να είχαμε προσέξει. Καθώς και στις διακοπές, η τήρηση των κανόνων κατά του κορονοϊού είναι θεμελιώδης για να νικήσουμε τον ιό", πρόσθεσε στο μήνυμά του.