Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Σ. Πέτσας: Ο Κυρ. Μητσοτάκης θα εξαγγείλει νέα ενίσχυση των προγραμμάτων στήριξης



Ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την ενίσχυση των προγραμμάτων στήριξης αναμένονται σήμερα το απόγευμα, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα. Μιλώντας στη Βουλή ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι οι σχετικές εξαγγελίες θα γίνουν από τον κ. Μητσοτάκη ενώ ήδη έχει υπάρξει σειρά ενεργειών από την κυβέρνηση προς την ενίσχυση των πολιτών.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον ίδιο ήδη έχουν υπάρξει μειώσεις φόρων ενώ υπό εξέταση βρίσκονται οι φόροι υπέρ τρίτων, όπως για παράδειγμα ο φόρος υπέρ τυφλών.

Σε ό,τι αφορά τη στήριξη των περιφερειακών Μέσων ο Σ. Πέτσας προανήγγειλε μεν πως θα προωθηθεί παράταση της υποχρεωτικής δημοσίευσης κρατικών προκηρύξεων στον περιφερειακό Τύπο, αλλά, όπως εξήγησε, δεν υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια για παράταση της έκπτωσης του μηνιαίου μισθώματος που καταβάλλουν τα περιφερειακά κανάλια στην Digea.

«Υπάρχουν τα μέτρα στήριξης των τηλεοπτικών σταθμών που ισχύουν για όλα τα μέσα ενημέρωσης, όπως το πρόγραμμα "Συν-Εργασία", αλλά και μια σειρά από άλλα μέτρα που σήμερα θα ενισχυθούν περαιτέρω μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού και τον αρμόδιο Υπουργό οικονομικών», είπε χαρακτηριστικά.