Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ρόδος: Σε απομόνωση στο ξενοδοχείο τους οι Σουηδοί τουρίστες που έφτασαν στο νησί



Στο ξενοδοχείο τους απομονωμένοι παραμένουν οι επιβάτες της πτήσης 463 της TUIfly Nordic από τη Στοκχόλμη που μετέφερε Σουηδούς τουρίστες στη Ρόδο την περασμένη Πέμπτη.

Η συγκεκριμένη πτήση προκάλεσε αντιδράσεις καθώς η Σουηδία είναι η μόνη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην οποία η Ελλάδα δεν άνοιξε τα σύνορά της. Σύμφωνα με NOTAM που εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) «επεκτείνεται μέχρι την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020 και ώρα 23:59 η αναστολή όλων των πτήσεων μετακίνησης επιβατών από και προς την Ελλάδα με το Ηνωμένο Βασίλειο, την Τουρκία και την Σουηδία».

Όπως όμως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, κ. Κωνσταντίνος Τσαρασλιάς, όλοι οι επιβάτες της ειδικής πτήσης της TUI Nordic υπεβλήθησαν σε τεστ και αναμένονται τα αποτελέσματα. Εάν δεν βρεθούν θετικοί στον Covid-19 θα μπορέσουν να απολαύσουν τις διακοπές τους στη Ρόδο.

«Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε, δόθηκε ειδική άδεια κατ’ εξαίρεση σε αυτή την πτήση από το Υπουργείο τουρισμού και τη ΓΓΠΠ. Ο λόγος που έγινε αυτό, είναι επειδή στη συγκεκριμένη πτήση επέβαιναν στελέχη της TUI η οποία δεσμεύθηκε στον Υπουργό Τουρισμού ότι θα διατηρήσει σε υψηλά επίπεδα την τουριστική κίνηση στην περιοχή. Δεσμεύτηκαν ότι θα φέρουν 2,5 εκατ. Τουρίστες στην Ελλάδα. Για το λόγο αυτό επέβαιναν στη συγκεκριμένη πτήση και δημοσιογράφοι. Υπήρχαν βέβαια και επιβάτες, όπως διαπιστώσαμε. Όμως όλοι υποβλήθηκαν σε τεστ και αναμένουμε άμεσα να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα. Εφαρμόζονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα και δεν μπορούν να βγουν για 48 ώρες από το ξενοδοχείο τους. Θα είναι ελεύθεροι να απολαύσουν τις διακοπές τους, όταν βγουν τα αποτελέσματα», είπε ο κ. Ταρασλιάς και πρόσθεσε: «Ακόμη και εάν βρεθεί ένα κρούσμα μελλοντικά, θα απομονωθεί. Είμαστε έτοιμοι να το διαχειριστούμε. Δεν είναι λογικό να περιμένουμε να μην υπάρξουν κρούσματα. Γι’ αυτό όλοι θα πρέπει να κρατάμε χαμηλούς τόνους και να… λειτουργήσουμε συντονισμένα».

Η έναρξη της σεζόν έγινε με τον πλέον ομαλό τρόπο στη Ρόδο. Ο κ. Κ. Ταρασλιάς τονίζει ότι ο τουρισμός είναι μία υπόθεση που αφορά τους πάντες και όλοι θα πρέπει να δείξουν τον καλύτερό τους εαυτό με στόχο πάντα το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Αναλυτικότερα ο αντιδήμαρχος Τουρισμού δήλωσε: «Με χαμόγελο και αισιοδοξία την 1η Ιουλίου άνοιξε το αεροδρόμιο της Ρόδου και δεχθήκαμε τις πρώτες 11 πτήσεις, οι οποίες καθημερινά θα αυξάνονται. Ο Δήμος Ρόδου, όπως γνωρίζετε, διοργάνωσε μία μεγάλη γιορτή υποδοχής των πρώτων επισκεπτών. Με τον τρόπο αυτό θελήσαμε να στείλουμε το μήνυμα ότι οι ξένοι επισκέπτες είναι ευπρόσδεκτοι.
Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι ίδιοι αγωνιούν εάν η χώρα μας τους δέχεται. Θεωρούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα, να χαρούν τον ήλιο και τη θάλασσα και την αυθεντική φιλοξενία. Εμείς αντίστοιχα, προσφέροντας τις υπηρεσίες μας, ζούμε από τον τουρισμό και στηριζόμαστε σε αυτόν. Ο τουρισμός είναι μία υπόθεση που αφορά τους Ροδίτες άμεσα».

»Πολλοί κλάδοι οι οποίοι εξαρτώνται άμεσα ή έμμεσα από τον τουρισμό αντιμετωπίζουν πρόβλημα και χρειάζεται να επικρατήσει ψυχραιμία και να υπάρξει άψογος επαγγελματισμός ώστε να μετριαστούν οι απώλειες, τόνισε ο κ. Ταρασλιάς, δηλώνοντας μεταξύ άλλων: «Οφείλουμε όλοι να συμπεριφερθούμε στους επισκέπτες μας με τον τρόπο που αρμόζει και ταυτόχρονα να τηρούμε όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας. Αν το κάνουμε αυτό με ευλάβεια, τότε θα μπορέσουμε να εξιστορήσουμε τις συνέπειες που υπάρχουν στις οικονομία του τόπου μας λόγω της κρίσης της πανδημίας. Πολλές επαγγελματικές ομάδες υποφέρουν και όχι μόνο οι ξενοδοχοϋπάλληλοι. Πολλές επιχειρήσεις κινδυνεύουν, καθώς δεν διαθέτουν κεφάλαια κίνησης… Μεταξύ αυτών και οι επιχειρήσεις που έχουν άμεση ή έμμεση εξάρτηση από τον τουρισμό, όπως οι προμηθευτές. Πρέπει να δείξουμε ψυχραιμία και να σταματήσουν οι κορώνες… Το μέλλον της περιοχής μας και της οικονομίας μας εξαρτάται από τον τουρισμό».