Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Ρόδος: Καταθέτει σήμερα πρόσωπο-«κλειδί» για την υπόθεση βιασμού της 8χρονης - Αναμένεται το πόρισμα του ιατροδικαστή



Σήμερα αναμένεται να δώσει κατάθεση πρόσωπο - «κλειδί» για την υπόθεση βιασμού της 8χρονης στη Ρόδο, θέτοντας νέα δεδομένα για το περιστατικό.

Συγκεκριμένα, άτομο από το ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον της ανήλικης, το οποίο θεωρείται πρόσωπο - «κλειδί», αφού σύμφωνα με αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας, γνωρίζει λεπτομέρειες για την υπόθεση, αναμένεται να καταθέσει σήμερα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Σημειώνεται, μάλιστα, ότι το εν λόγω πρόσωπο αναμένεται να δώσει πολύ σημαντικά στοιχεία, ανατρέποντας τα όσα είχαν κυκλοφορήσει μέχρι τώρα, απαντώντας παράλληλα σε κρίσιμα ερωτήματα.

Αναμένεται το πόρισμα του ιατροδικαστή μετά τις νέες εξετάσεις
Την ίδια ώρα, η 8χρονη εξετάστηκε εκ νέου από ιατροδικαστή, καθώς και από γυναικολόγο, ενώ υποβλήθηκε σε μια σειρά εξετάσεων στο νοσοκομείο του νησιού, και το πόρισμα θα υποβληθεί στην Εισαγγελία μόλις υπάρξουν αποτελέσματα.

Συν τοις άλλοις, και οι πληροφορίες από το MEGA κάνουν λόγο για κατάθεση μάρτυρα «κλειδί», σημειώνοντας τη θέση του παππού, ο οποίος προτάσσει ότι πρόκειται για μια ιστορία στημένη, με «τη μητέρα να έχει κατασκευάσει τα πάντα».

 

Τα μέχρι στιγμής δεδομένα της υπόθεσης
Σημειώνεται πως η 8χρονη παραμένει σε δομή της Ρόδου και βρίσκεται υπό συνεχή παρακολούθηση από κοινωνικη λειτουργό, με την επιστροφή στο οικογενειακό περιβάλλον να αποφασίζεται όταν ολοκληρωθεί η έρευνα της Εισαγγελίας.

Παραλληλα, έχει απαγορευτεί η επαφή του ανήλικου κοριτσιού με οποιοδήποτε συγγενικό μέλος μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες.

Οι αποκαλύψεις για τα όσα βίωνε το κορίτσι ήρθαν στο φως έπειτα από γραπτή καταγγελία που έφτασε στην Εισαγγελία, από άτομο που περιέγραφε ότι η 8χρονη κακοποιείται σεξουαλικά. Ωστόσο, στην καταγγελία δεν αναφέρεται κανένα όνομα και αυτόν τον λόγο oι αστυνομικές Αρχές ξεκίνησαν έρευνες.

Ο Εισαγγελέας έλαβε σοβαρά υπόψη του την αναφορά και διέταξε στις 11 Οκτωβρίου προκαταρκτική έρευνα.

Σύμφωνα με τη «Ροδιακή», που έφερε στο φως την υπόθεση, η 8χρονη νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο της Ρόδου, με τους γιατρούς να αναφέρουν ότι σε πρώτη φάση έχει διαπιστωθεί βιασμός παρά φύση.

Η εκτίμηση του παιδοψυχολόγου για το κακοποιημένο παιδί
Στο πλαίσιο της προανάκρισης έχουν καταθέσει η 33χρονη μητέρα του 8χρονου παιδιού, ο σύντροφός της με καταγωγή από τον Πόντο, η γιαγιά του αλλά και τα δύο ακόμη κορίτσια της, ηλικίας 10 και 12 ετών, παρουσία παιδοψυχολόγου. Σημειώνεται ότι εχει προκύψει και από καταθέσεις ότι η κακοποίηση που υπέστη το παιδί προήλθε από κάποιο αντικείμενο, που το ίδιο περιέγραψε ότι μοιάζει με «μαχαίρι» στην κατάθεση που έδωσε παρουσία παιδοψυχολόγου.

Με νοητική στέρηση το κορίτσι
Η παιδοψυχολόγος έχει αποφανθεί, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι το παιδί έχει νοητική στέρηση και το τοποθετεί ως προς την αντίληψη του στην ηλικία των 3,5 ετών. Αξιολογείται αρμοδίως πληροφορία που θέλει το ένα εκ των αδελφών του 8χρονου κοριτσιού να έχει βίντεο σε κινητό τηλέφωνο στο οποίο φέρεται να χτυπά το παιδί ο παππούς του.