Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ρόδος: Φυλάκιση για 46χρονο αλλοδαπό που μαχαίρωσε την γυναίκα του 5 φορές



Ποινή φυλάκισης 3 ετών και 4 μηνών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη και χρηματικό πρόστιμο 300 ευρώ επιβλήθηκε χθες (03-06-2014) σε 46χρονο Αλβανό από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου, ο οποίος είχε επιτεθεί και είχε τραυματίσει με 5 μαχαιριές την 38χρονη σύζυγό του πέρυσι το καλοκαίρι στο Γεννάδι.
Το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, σε επικίνδυνη σωματική βλάβη και του επέβαλε την παραπάνω ποινή. Τον 46χρονο Αλβανό βάρυναν και οι κατηγορίες της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας για τις οποίες επίσης κρίθηκε ένοχος.
Σύμφωνα με την rodiaki.gr, το περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της 15ης Ιουλίου 2013 μέσα σε λίγα λεπτά λίγο πριν τις 03.00 τα ξημερώματα

. Το ζευγάρι βρισκόμενο σπίτι του, άρχισε να καβγαδίζει για οικογενειακά ζητήματα. Τότε ο 46χρονος άρπαξε ένα μαχαίρι από την κουζίνα, επιτέθηκε στην 38χρονη σύζυγο του και της επέφερε πέντε μαχαιριές, μία στο λαιμό, μία στο στήθος και τρεις στην πλάτη.

Η αλλοδαπή γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε από συγγενικά της πρόσωπα σε Περιφερειακό Ιατρείο και στην συνέχεια με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου νοσηλεύτηκε εκτός κινδύνου.

Απολογούμενος στην ανακρίτρια ο αλλοδαπός φανερά συγκλονισμένος απέδωσε τη πράξη του στο αλκοόλ που είχε καταναλώσει πριν το περιστατικό, δηλώνοντας στον ανακριτή πως δεν είχε αντίληψη για αυτά που έκανε.