Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Ρόδος: Ανήλικοι διέλυσαν επιχείρηση για να κλέψουν μέταλλα



Ούτε ένας, ούτε δυο, αλλά επτά ανήλικοι αποτελούσαν την συμμορία «κυνηγών» μετάλλων που έκαναν επιδρομή σε μια επιχείρηση στη Ρόδο και στην έκαναν στην κυριολεξία... σκόνη και θρύψαλα για να κλέψουν διάφορα μεταλλικά είδη!

 

Όμως, οι πιτσιρικάδες συνελήφθησαν επ’ αυτοφόρω από αστυνομικούς της Ασφάλειας το απόγευμα της Κυριακής, ενώ στη συνέχεια συνελήφθησαν και οι γονείς τους και παραπέμφθηκαν μαζί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου. Στους ανήλικους ασκήθηκε δίωξη για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας και στους γονείς τους για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκων.

 

Άδειασε το ντεπόζιτο ενός μηχανήματος έργων που βρήκε σταθμευμένο σε περιοχή του Ηρακλείου και «ρούφηξε» από μέσα ποσότητα πετρελαίου αξίας 60 ευρώ, ένας 25χρονος Έλληνας. Η κλοπή εξιχνιάστηκε από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του, αλλά δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

 

Την κεντρική αποθήκη ενός σούπερ μάρκετ στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων διέρρηξε ένας 36χρονος Έλληνας και άρπαξε από μέσα διάφορα τρόφιμα και άλλα προϊόντα. Όμως, συνελήφθη λίγο αργότερα από αστυνομικούς της Ασφάλειας και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρικάλων, ενώ τα κλεμμένα προϊόντα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν σε υπάλληλο της επιχείρησης.

 

Στο κατάστημα ενός 47χρονου στη Μυτιλήνη μπήκε παριστάνοντας τον πελάτη ένας 21χρονος αλλοδαπός και «βούτηξε» το κινητό τηλέφωνο του ιδιοκτήτη. Όμως, έγινε αντιληπτός και συνελήφθη μετά από άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.. Το κλεμμένο κινητό αποδόθηκε στον 47χρονο και ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης.