Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ραγκούσης για Εύβοια: ''Εκτεθειμένη η κυβέρνηση μετά τις δηλώσεις των μετεωρολόγων''



«Εντελώς εκτεθειμένη» χαρακτηρίζει την κυβέρνηση ο τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, σε γραπτή δήλωσή του, σε συνέχεια των τοποθετήσεων των μετεωρολόγων για την Εύβοια, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Εντελώς εκτεθειμένη είναι πλέον η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετά τις δηλώσεις του κ. Κ. Λαγουβάρδου, διευθυντή Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου, καθώς και του κ. Θ. Κολυδά, διευθυντή Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου στην ΕΜΥ», σημειώνει ο κ. Ραγκούσης, υπογραμμίζοντας ότι «σύμφωνα με τις δηλώσεις και των δύο διευθυντών, επιβεβαιώθηκε πως η κυβέρνηση είχε λάβει επίσημα κι έγκαιρα όλη την απαιτούμενη μετεωρολογική πληροφόρηση και πρόβλεψη για τη σφοδρότητα του καιρικού φαινομένου στην Εύβοια, που οδήγησε στον άδικο θάνατο των συμπολιτών μας».

«Επομένως, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη είπε συνειδητά ψέματα με σκοπό να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες της για την τραγωδία που εξελίχθηκε», αναφέρει ο τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ, καταλήγοντας: «Και σωστή μετεωρολογική πρόβλεψη είχαν λάβει και το 112 έπρεπε να είχαν ενεργοποιήσει. Και δεν έπραξαν όσα όφειλαν και για να δικαιολογηθούν κατέφυγαν σε χυδαία κι ανεπίτρεπτα ψέματα».