Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Πυροβολισμοί στο ΑΠΘ: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών «βλέπει» η αστυνομία



Καμία σχέση με φοιτητές δεν έχει το αιματηρό επεισόδιο που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κατά το οποίο τραυματίστηκε ένας 23χρονος μετά από πυροβολισμό.

Οι Αρχές αποδίδουν το περιστατικό σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ συμμοριών διακίνησης ναρκωτικών.

Σεσημασμένος ο τραυματίας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ένα λευκό Hyundai με 4 ή 5 άτομα προσπάθησε στην αρχή με τσαμπουκά να εισέλθει στον χώρο του πανεπιστημίου από την κάτω πύλη που φρουρείται αλλά οι φύλακες τους σταμάτησαν.

Έκαναν τον κύκλο και από την οδό Εθνικής Αμύνης μπήκαν με τα πόδια από πορτάκι, στον χώρο όπου εκεί βρισκόταν ομάδα άλλων ατόμων από χώρες της βόρειας Αφρικής, που κατά πάσα πιθανότητα έκαναν διακίνηση ναρκωτικών εντός του ΑΠΘ.

Υπήρξε διαπληκτισμός μεταξύ τους, έπεσαν πυροβολισμοί και τραυματίστηκε 23χρονος από τη Γεωργία, με ελληνικό διαβατήριο, ο οποίος έχει απασχολήσει αρκετές φορές την αστυνομία για υποθέσεις ναρκωτικών και ληστείες.

 

Πήγε μόνος του στο νοσοκομείο ο τραυματίας

Ο 23χρονος περπάτησε μόνος του μέχρι το νοσοκομείο Γιώργος Γεννηματάς που βρίσκεται πολύ κοντά, το οποίο εφημέρευε. Αυτόπτες μάρτυρες που περίμεναν μέσα στο νοσοκομείο αναφέρουν στη Voria.gr ότι άκουσαν περίπου 5 πυροβολισμούς. Λίγο αργότερα είδαν δύο άτομα να μεταφέρουν έναν νεαρό τραυματισμένο με αίματα στα πόδια.

Ο 23χρονος νοσηλεύεται φρουρούμενος εκτός κινδύνου.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας η αστυνομία «χτένισε» την περιοχή και έχουν γίνει οκτώ προσαγωγές.