Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Πυροσβεστική: Έκτακτη Ενημέρωση λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς.. Ποιες περιοχές είναι στο "κόκκινο"..



Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος για πυρκαγιά σήμερα Κυριακή 3 Ιουλίου σε αρκετές περιοχές. Συγκεκριμένα, σε επίπεδο 4 βρίσκονται Αττική, Κύθηρα, Βοιωτία, Κορινθία, Αργολίδα, νησιά ανατ. Αιγαίου, Εύβοια, Αχαΐα, Ηλεία, Μεσσηνία, Λακωνία και Αρκαδία, ενώ σε επίπεδο 3 είναι πολλές ακόμα περιοχές.

πυρκαγια

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στις περιοχές Αττικής, Ευβοίας, Βοιωτίας, Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Λακωνίας και τις νήσους Σάμου, Ικαρίας, Χίου, Ψαρών, Μυτιλήνης και Κυθήρων τίθεται σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Π.Σ. και θα πραγματοποιηθούν περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

 Επιπρόσθετα, το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των ανωτέρω Περιφερειακών Ενοτήτων τίθεται σε μερική επιφυλακή, από Ω/07:30΄ της 03 Ιουλίου 2022, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που πιθανόν να προκύψουν λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4).

Απευθύνεται έκκληση στους συμπολίτες μας:

  •     Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.
  •     Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.
  •     Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Τονίζεται ότι απαγορεύεται η είσοδος πολιτών σε εθνικούς δρυμούς και δάση, όπως στην Πάρνηθα και τον Υμηττό.

Έκτακτη Ενημέρωση λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

Έκτακτη ενημέρωση σχετικά με τον πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς που αναμένεται για αύριο Κυριακή 03 Ιουλίου 2022, πραγματοποίησε χθες στις 18:10 το απόγευμα, η Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Ανθυποπυραγός Τζίμα Ραφαέλα, από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων στο Μαρούσι.

Ακολουθεί το κείμενο της ενημέρωσης:

Καλησπέρα σας από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδόθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για αύριο Κυριακή, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της κεντρικής και Νότιας Ελλάδας, καθώς και σε αρκετά νησιά του Αιγαίου. Αύριο θα είναι η πρώτη πολύ δύσκολη μέρα της αντιπυρικής περιόδου!

Για τις ιδιαίτερες συνθήκες που αναμένεται να επικρατήσουν αύριο και θα ευνοήσουν την εκδήλωση και επέκταση πυρκαγιών, το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος και όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας έχουν τεθεί σε επιφυλακή.

Αυξημένες θα είναι επίσης οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και οι περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Τονίζουμε ότι, στις περιοχές  αυξημένης επικινδυνότητας απαγορεύεται η είσοδος σε εθνικούς δρυμούς και δάση.

Είμαστε στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου και είναι απαραίτητο όλοι μας να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί.

Αν αντιληφθούμε καπνό ή φλόγες καλούμε αμέσως το 199 η το 112.

Αποφεύγουμε τις θερμές εργασίες στην ύπαιθρο και δεν ανάβουμε φωτιά για κανένα λόγο.

Αυξημένη, λοιπόν, προσοχή από όλους μας!

Σας ευχαριστώ