Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ψήφος αποδήμων: Λευκός καπνός στη διακομματική



Σε συμφωνία κατέληξε διακομματική επιτροπή για την ψήφο των απόδημων Ελλήνων, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο.

Συμφωνία επετεύχθη στη διακομματική επιτροπή για την ψήφο των απόδημων Ελλήνων, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο.

Σε δήλωσή του μετά τη συνεδρίαση, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι διαφαίνεται η διαμόρφωση μιας κοινής βάσης για το νομοσχέδιο, το οποίο θα επιτρέπει την ψήφο των αποδήμων.

Περιγράφοντας το πλαίσιο της συμφωνίας, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, σημείωσε ότι η βάση είναι η ισότιμη ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού με αυτούς που ψηφίζουν εντός Ελλάδας.

Όπως συμπλήρωσε, οι Έλληνες του εξωτερικού θα ψηφίζουν το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος που επιθυμούν.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρικάκο, επετεύχθη συμφωνία να αυξηθούν σε 15 οι βουλευτές Επικρατείας, ενώ στα ψηφοδέλτια Επικρατείας μπορούν να περιληφθούν και προσωπικότητες από το εξωτερικό.

Κατά τον υπουργό Εσωτερικών, συμφωνήθηκε η αυτοπρόσωπη παρουσία των Ελλήνων του εξωτερικού σε πρεσβείες και προξενεία, ενώ θα σχηματιστούν ειδικοί κατάλογοι.

Ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι και οι 300 βουλευτές πρέπει να ψηφίσουν το νομοσχέδιο, ωστόσο τόνισε ότι έχουν βρεθεί οι απαιτούμενες 200 ψήφοι.

Νωρίτερα, κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, είχε εκφράσει την αισιοδοξία του για την επίτευξη συμφωνίας ως προς το ζήτημα της ψήφου των Ελλήνων αποδήμων.