Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ψήφισμα του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών - Δείτε ΦΩΤΟ



Να γίνει δημοψήφισμα σχετικά με το όνομα της πΓΔΜ ή να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές προκειμένου να ανανεωθεί η λαϊκή εντολή ώστε να αντιμετωπιστεί ένα εθνικό θέμα εξαιρετικής σημασίας ζητά με ψήφισμά του ο Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο. Παίρνοντας θέση σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο ομογενειακός φορέας καταγγέλλει ότι η ελληνική κυβέρνηση δώρισε το όνομα της Μακεδονίας και ότι με το κείμενο που συμφωνήθηκε από την Αθήνα και τα Σκόπια νομιμοποιείται η μεγαλύτερη απάτη εναντίον της Ιστορίας.

«Το κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών αποτελεί θανάσιμη παγίδα. Βρίθει από υποθήκες και δουλείες σε βάρος του ελληνισμού», τονίζεται και σημειώνεται ότι η κυβέρνηση της Ελλάδας πρέπει να αναθεωρήσει την απόφασή της η οποία βρίσκει διαμετρικά αντίθετη τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Διαφορετικά καλείται να επιλέξει το δρόμο των εκλογών ή του δημοψηφίσματος.

Το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο στο ψήφισμά του εξηγεί ακόμα ότι με δεδομένο ότι η πΓΔΜ είναι μια περίκλειστη χώρα η Ελλάδα μέσω της «συνεργασίας» της μαζί της «υποχρεούται να παραδώσει τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης και της Καβάλας, αλλά και το μέλλον της ΑΟΖ της».