Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Πρώτο κουδούνι για χιλιάδες μαθητές. Μητσοτάκης: Θα στηρίξουμε το δημόσιο σχολείο, τη δημόσια εκπαίδευση



Θερμή ήταν η υποδοχή των μαθητών και των γονιών τους στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος επισκέφθηκε το 7ο δημοτικό σχολείο Γαλατσίου για τον αγιασμό ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Κατά την είσοδό του δέχτηκε χειροκροτήματα, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που τον προσέγγισαν για να του μιλήσουν και να φωτογραφηθούν μαζί του. Ένας κύριος μάλιστα φώναξε στον Κυριάκο Μητσοτάκη «Μας έσωσες κύριε πρωθυπουργέ μου. Λεβέντη μου».

Τον πρωθυπουργό συνόδευε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

Ο πρωθυπουργός ευχήθηκε καλή χρονιά σε μαθητές και εκπαιδευτικούς και είπε στα πρωτάκια να απολαμβάνουν την κάθε ημέρα στο σχολείο.

«Να γνωρίζουν ότι θα είμαστε κοντά τους, να στηρίζουμε το δημόσιο σχολείο, τη δημόσια εκπαίδευση».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φύτεψε, συμβολικά ένα δέντρο στον κήπο του σχολείου.

Πρώτο κουδούνι σήμερα για 1,5 εκατ. μαθητές σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια

Με τον καθιερωμένο αγιασμό αρχίζουν σήμερα τα σχολεία. Το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει για περίπου 1,5 εκατομμύρια μαθητές και περίπου 150.000 δασκάλους οι οποίοι μπαίνουν από σήμερα στο νέο σχολικό έτος.

Ιδιαίτερα σημαντική ημέρα είναι η σημερινή για τα χιλιάδες «πρωτάκια» που θα περάσουν για πρώτη φορά την πόρτα του δημοτικού στο οποίο φοιτούν περισσότεροι από 600.000 μαθητές.

Το υπουργείο Παιδείας δηλώνει έτοιμο για την νέα σχολική χρονιά με τα βιβλία ήδη να βρίσκονται στα σχολεία από το καλοκαίρι ενώ υπενθυμίζεται, ότι το υπουργείο ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη την πρόσληψη 20.558 αναπληρωτών, με τις 16.191 προσλήψεις να αφορούν την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και 4.367 την Δευτεροβάθμια. Παράλληλα, η ηγεσία του υπουργείου έχει δηλώσει ότι οι πιστώσεις για τις προσλήψεις αναπληρωτών που θα χρειαστούν μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, είναι ήδη εξασφαλισμένες.

Η ΟΛΜΕ από την πλευρά της σε παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε τη Δευτέρα στο υπουργείο Παιδείας υποστηρίζει ότι καλύφθηκε το 40% των κενών. Κλειστά παραμένουν 4 σχολεία σε Αιγάλεω και Πετρούπολη, λόγω ζημιών που υπέστησαν από τον σεισμό . Τα σχολεία κρίθηκαν ακατάλληλα και έως ότου αποκατασταθούν οι ζημιές θα φιλοξενηθούν σε κοντινά σχολεία.