Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Προσλαμβάνονται 2.380 εκπαιδευτικοί λόγω κορωνοϊού



Σε 2.380 προσλήψεις εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη γενική εκπαίδευση και στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, για κάλυψη νέων αναγκών που προκύπτουν στο πλαίσιο πρόληψης από τον κορoνοϊό, προχωρά το υπουργείο Παιδείας.

Οι προσλήψεις αυτής της κατηγορίας προβλέπονται από τον νόμο 4722/2020, ο οποίος επιτρέπει επιπλέον προσλήψεις συμβασιούχων εκπαιδευτικών για τις περιπτώσεις που συνάδελφοί τους δεν μπορούν να παρέχουν διδακτικό ή υποστηρικτικό έργο δια ζώσης αλλά μόνο εξ αποστάσεως, για λόγους συναφείς με τον κορωνοϊό.

Παράλληλα λαμβάνονται επιπλέον μέτρα ως προς τη λειτουργία των σχολικών μονάδων για την πρόληψη από τον COVID-19, για την υλοποίηση των οποίων απαιτείται η πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών, όπως η συνεχιζόμενη επέκταση της λειτουργίας του ολοήμερου σχολείου.

Οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί καλύπτουν, επίσης, ανάγκες μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που αδυνατούν, για λόγους συναφείς με τον COVID-19, να παρακολουθήσουν την εκπαιδευτική διαδικασία δια ζώσης. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr.