Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

Πρόσκληση του Ε.ΔΑ.ΣΑ για εθελοντική δασοπροστασία της Πάρνηθας από τις 18 Ιουνίου



Για ακόμα μια χρονιά, ο Ε.ΔΑΣ.Α. (Εθελοντές Δσσοπυροπροστασίας Αττικής) διοργανώνει εθελοντική δασοπυροφυλάξη στην Πάρνηθα: μια δραστηριότητα που εστιάζει στην έγκαιρη ειδοποίηση των αρχών για συμβάντα δασικών πυρκαγιών, ενώ αποτελεί και μία ανεπανάληπτη εμπειρία για τους εθελοντές που συμμετέχουν. Σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, είναι αναγκαία η κινητοποίηση των πολιτών για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών. Οι δασοπυροφυλάξεις ξεκινούν την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι: «Καλούμε παλιούς και νέους εθελοντές να συμβάλουν και φέτος στην υλοποίηση ενός και μόνο στόχου, τη διαφύλαξη του κυριότερου «πνεύμονα» της Αττικής, του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας. Το αντάλλαγμα είναι ανεκτίμητο! Αποτελεί μια πρώτης τάξεως απόδραση από τη ζέστη της Αθήνας στο δροσερό και έναστρο πυροφυλάκιο του ΕΔΑΣΑ στη Σκίπιζα και στο πυροφυλάκιο Κατσιμιδίου, προσφέροντας ανεπανάληπτη θέα και την ικανοποίηση της εθελοντικής προσφοράς.

Οι νυχτερινές δασοπυροφυλάξεις διεξάγονται σε στεγασμένο χώρο με δυνατότητα διανυκτέρευσης των εθελοντών εντός των πυροφυλακίων. Μπορεί να λάβει μέρος σε αυτές οποιοδήποτε άτομο άνω των 18 ετών, με στοιχειώδη φυσική κατάσταση, χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις, καθώς επικεφαλής της ομάδας δασοπυροφύλαξης είναι πάντοτε εκπαιδευμένα μέλη του Ε.ΔΑΣ.Α. Οι δασοπυροφυλάξεις γίνονται βάσει του υπηρεσιακού σχεδιασμού και σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα, το Δασαρχείο Πάρνηθας και τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να δηλώσετε συμμετοχή, επικοινωνήστε μαζί μας:
Τηλέφωνο: 6906824871 – 2105200680 – Δευτέρα ως Παρασκευή 17:30 – 20:30.

Ο Ε.ΔΑΣ.Α. (Εθελοντές Δασοπυροπροστασίας Αττικής) είναι περιβαλλοντικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο, με κυριότερο σκοπό του την κινητοποίηση των κατοίκων της Αττικής στην εθελοντική δασοπυροφύλαξη, δασοπυρόσβεση και αναδάσωση των βουνών της Αττικής, καθώς και την παροχή βοήθειας – στο μέτρο του δυνατού- προς τις υπηρεσίες κατάσβεσης ορεινών δασικών πυρκαγιών. Συνεργάζεται με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τα κατά τόπους Δασαρχεία της Αττικής. Στα 34 χρόνια του ιστορικού του Ε.ΔΑΣ.Α. καταμετρώνται:
Πάνω από 2800 δασοπυροφυλάξεις
Πάνω από 250 αναγγελίες πυρκαγιών
Πάνω από 8000 ώρες περιπολίας των πυροσβεστικών μας οχημάτων».