Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Προσφυγή στη δικαιοσύνη από τους συγγενείς των θυμάτων στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου



Μετά την εισαγγελική έρευνα που παραγγέλθηκε για τον αυξημένο αριθμό των θανάτων στις ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου, οι συγγενείς των θυμάτων αποφάσισαν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη, αναζητώντας την απόδοση ευθυνών, όπως επεσήμανε ο δικηγόρος των οικογενειών.«Ερευνώνται όλες οι αιτίες που οδήγησαν σε αυτό το ποσοστό θνητότητας, που αγγίζει το 100%, των ασθενών που εισήχθησαν στην κλινική Covid του Αγρινίου. Ελέγχουμε την αμέλεια και τις παραλείψεις», είπε στον ΑΝΤ1 ο Θανάσης Διαμαντόπουλος.

Με τη σειρά του, ο γιος ενός εκ των θυμάτων τόνισε ότι ο πατέρας του ήταν «ένας πολύ δυνατός άνθρωπος και ενεργός μέχρι και την τελευταία ημέρα πριν την εισαγωγή του στο νοσοκομείο. Διαγνώστηκε με κορωνοϊό και πέθανε δύο εβδομάδες μετά την έναρξη της νοσηλείας του. Μπήκε με δέκατα, χωρίς άλλα συμπτώματα. Εγώ τον πήγα στα πόδια του και τελικά το μετάνιωσα γιατί ξέρω τι εστί νοσοκομείο Αγρινίου».

Και η αδελφή ενός εκ των θυμάτων περιέγραψε τα όσα συνέβησαν με τον αδελφό της, ο οποίος μπήκε στο νοσοκομείο με πρόβλημα στη μέση και δεν ξαναβγήκε: «Όταν τον είδε ο γιατρός μας μίλησε για… πνευμονία. Του έκαναν πάνω από τέσσερα τεστ τα οποία ήταν ασαφή. Το έκτο βγήκε θετικό. Ήταν απύρετος, έλεγε ότι ήταν καλά. Μίλησε με τη σύζυγό του, της είπε ότι είναι καλά και μέσα σε δύο ώρες ενημερώθηκαν οι οικείοι του ότι διασωληνώθηκε. Δεν ξέρουμε τι συνέβη αλλά τρεις ώρες μετά μας ενημέρωσαν ότι έπαθε ανακοπή».