Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Προκήρυξη για 46 μόνιμες θέσεις στο υπουργείο Οικονομικών-Δείτε ποιους αφορά



Το ΑΣΕΠ προκήρυξε την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας σαράντα έξι (46) συνολικά θέσεις τακτικού προσωπικού πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στην Ειδική Γραμματεία Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (υπουργείο Οικονομικών) ως κατωτέρω: Κλάδος ΠΕ Εφοριακών (με πτυχίο Νομικής), δέκα (10) θέσεις και Κλάδος ΠΕ Εφοριακών (με πτυχίο Οικονομικών), τριάντα έξι (36) θέσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι για την κάλυψη των θέσεων αυτών καλούνται, εφόσον κατέχουν τα γενικά και απαιτούμενα προσόντα, να υποβάλουν «ΑΙΤΗΣΗ - ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ» καθώς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, σύμφωνα με τους όρους της παρούσας προκήρυξης.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΘΕΣΕΩΝ:
Εφαρμογή της νομοθεσίας για την προάσπιση συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω της αποτελεσματικής αντιμετώπισης των περιπτώσεων οικονομικής απάτης σε βάρος τους. Διενέργεια ελέγχων και ερευνών για την καταπολέμηση εστιών οικονομικού εγκλήματος εν γένει και φαινομένων διαφθοράς με σκοπό την προστασία του δημοσίου συμφέροντος και του κοινωνικού συνόλου.

Οι θέσεις ανά κλάδο/ειδικότητα με τους κωδικούς τους αναφέρονται στο Κεφάλαιο Α΄ της παρούσης, και συγκεκριμένα στο υποκεφάλαιο «Α. ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΘΕΣΕΩΝ».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α΄
Α. ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΘΕΣΕΩΝ
Στον επόμενο ΠΙΝΑΚΑ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΘΕΣΕΩΝ δίδονται για κάθε θέση ο κωδικός της θέσης, ο κλάδος - ειδικότητα, ο φορέας, η έδρα - περιφερειακή ενότητα, οι αποδεκτοί τίτλοι σπουδών (με τους κωδικούς τους), τα απαραίτητα πρόσθετα προσόντα (με τους κωδικούς τους) και ο συνολικός αριθμός των θέσεων με ανάλυση των θέσεων που αντιστοιχούν στις κατηγορίες πολυτέκνων και τέκνων πολυτέκνων, τριτέκνων και τέκνων τρίτεκνης οικογένειας, ατόμων με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 50%, ατόμων που έχουν τέκνο, αδελφό ή σύζυγο, καθώς και των τέκνων ατόμων με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, εφόσον προκύπτουν θέσεις για τις κατηγορίες αυτές.
Στην Αίτηση - Υπεύθυνη Δήλωση πρέπει να αναγράφονται με προσοχή και σωστά οι κωδικοί των θέσεων, των τίτλων σπουδών και των πρόσθετων προσόντων, δεδομένου ότι η επεξεργασία της αίτησης γίνεται μηχανογραφικά.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
Οι υποψήφιοι, οι οποίοι κατέχουν τα γενικά και απαιτούμενα προσόντα των προκηρυσσόμενων θέσεων, όπως αυτά αναγράφονται στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α΄ και στο

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α΄ (ΓΕΝΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ) της παρούσας, πρέπει:
Ι. Να συμπληρώσουν και να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο Α.Σ.Ε.Π., αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου (www.asep.gr). Η ηλεκτρονική αίτηση συμπληρώνεται σύμφωνα με τις ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ-ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ που αναφέρονται στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΤ΄ της παρούσας.

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής αρχίζει στις 24 Ιουλίου ημέρα Δευτέρα και λήγει στις 8 Αυγούστου 2017, ημέρα Τρίτη και ώρα 14:00. Το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής της στο Α.Σ.Ε.Π.